Anul acesta, CEC Bank aniversează 160 de ani de la înființare și a demonstrat, de-a lungul timpului, că este un business sustenabil, reușind să facă schimbările de care fiecare generație a avut nevoie, îmi spune Cătălina Roman, directoarea de Identitate și Comunicare strategică din cadrul CEC Bank. Am avut prilejul să povestim, pentru prima dată în Capital Cultural, despre parteneriatul de succes pe care banca îl are cu FITS și modul în care s-a integrat în comunitatea sibiană.

Oana Ciucă: Care sunt schimbările pe care le-a făcut CEC Bank în ultimii ani, astfel încât să rămână aproape de comunitate și să fie în topul preferințelor clienților?

Cătălina Roman: Brandul CEC a evoluat odată cu timpurile, cu oamenii și cu mentalitățile. Elementul comun, aflat în ADN-ul brandului, a rămas însă responsabilitatea socială și implicarea în dezvoltarea economică, culturală și educațională a comunităților. S-au făcut foarte multe în tot acest timp, de la primele forme de educație financiară pentru copii și pentru clienți, la susținerea micilor și marilor antreprenori, susținerea economiei în cele mai bune și cele mai provocatoare momente istorice, a evenimentelor culturale locale și naționale.

Palatul CEC, în sine, una dintre clădirile emblematice ale țării și ale Bucureștiului, a fost martor și a găzduit evenimente istorice, importante pentru întreaga comunitate. Încă o face.

În ultimii cinci ani, CEC Bank a trecut printr-un program amplu de transformare și de digitalizare, care este într-o continuă mișcare și evoluție. Astăzi, CEC Bank este a treia bancă din România după valoarea activelor, și-a adaptat produsele și serviciile – unele dintre ele fiind cele mai competitive din piață, și-a modernizat multe agenții – chiar zilele acestea la Sibiu se inaugurează noua sucursală – cu un concept nou, care are în centru experiența clientului.

Am constatat că foarte mulți oameni ne spun că sunt pasionați de branduri românești – CEC fiind unul dintre ele. Responsabilitatea noastră ca bancă românească, de a fi prezenți în comunitate și de a aduce valoare într-un mod sustenabil, este cu atât mai mare.

Cum vă implicați anul acesta, în calitatea de partener, la FITS?  

Cătălina Roman: Ne-am dorit să ne integrăm natural în Festival, acolo unde a avut sens, nicidecum să fim intruzivi. Pentru instalația „Not Once” (Fabre-Baryshnikov), unul dintre cele mai așteptate momente ale Festivalului, ne-am gândit să „transplantăm” Palatul CEC într-o formă artistică reinterpretată, care să spună o poveste fără a interfera cu instalația în sine. 

Cei doi artiști, împreună cu publicul lor, merită pe deplin să fie găzduiți într-unul dintre cele mai frumoase palate din România. Așadar, „Să se facă Palat!”

De asemenea, având o tradiție și în colaborarea cu Muzeul Astra din Sibiu, cu care împărtășim multe valori și scopuri comune, precum promovarea tradițiilor românești și aducerea lor în prezent, susținerea vechilor meșteșuguri reinterpretate și aduse în actualitate, educarea tinerelor generații pentru un stil de viață cât mai sustenabil – am gândit o instalație spectaculoasă, cu măști tradiționale românești – măști care se regăsesc inclusiv pe cardurile CEC Bank. Puteți vedea instalația „Boemii încântă, sătenii descântă boemii”, pe lacul Muzeului Astra, în perioada Festivalului, dar și în lunile următoare.

Iar pentru cei doritori de o altfel de petrecere, vă invităm vineri la after-party-ul „CEC The Sound” de la Muzeul de Istorie. Prietenii noștri de la FITS ne-au încredințat pentru o seară una dintre cele mai importante „responsabilități”: să creăm atmosfera așa cum știm noi mai bine. 

În context economic si educațional, ce înseamnă pentru CEC Bank tema „prietenie”, aleasă pentru această ediție a festivalului?

Cătălina Roman: În fiecare an suntem surprinși de temele festivalului. Cei mai mulți dintre partenerii FITS au creat prietenii durabile în atâtea ediții extraordinare, de pregătiri, de muncă, de întâlniri la spectacole și pe străzile efervescente ale Sibiului, în cele mai intense 10 zile din an ale orașului.

Este unul dintre puținele locuri în care nu se simte competiția, ci mai degrabă se simt eforturile coroborate ale tuturor, organizatori și parteneri, pentru bucuria și binele comunității și a spectatorilor.

Echipa FITS este una dintre cele mai profesioniste cu care am lucrat. Proiectele nu au fost ale CEC Bank sau ale FITS, ci au devenit proiectele noastre comune.

Și anul acesta, FITS a reprezentat un alt moment în care partenerii și-au dat mâna pentru comunitate. Am răspuns cu bucurie propunerii UniCredit Bank către CEC Bank și toate celelalte bănci prezente la Festival, să ne unim gândurile și emoțiile într-un singur scop comun: acela de a bucura oamenii. Am învățat împreună, încă din 2020, că la finalul zilei, cel mai important este să construim împreună pentru binele comunității. Iar FITS exact asta face de ani buni: ne aduce împreună, ne bucura sufletele și mijlocește prietenii unde unii nici nu s-ar fi așteptat.