O colecție de imagini realizate în caiete personale de eseuri vizuale, fără vreun gând să fie expuse vreodată, creaturi voluminoase realizate pe hârtie subțire de caiet de schițe sau pe hârtie cartonată, cu cerneală acuarelă sau tuș, sunt rezultatul unor ore întregi de muncă, din 2014 și până acum.

Pentru prima dată, Sorina Tomulețiu, artist vizual, scoate la lumină o parte din ilustrațiile sale. În data de 2 iulie, ora 19:00, va avea loc deschiderea expoziției „Bestiar”. Nu, nu veţi găsi aici citate sau coperţile cărţii lui Julio Cortazar, ci nişte creaturi simpatice care pot face parte din orice lume fantastică şi din orice închipuire.

În această expoziție, bestiarul este reprezentat de însuși cadrul expozițional. Bestiarul este o încăpere de la librăria Habitus care nu a fost accesibilă publicului până acum. Este vorba de intrarea laterală de pe partea dreaptă a sălii de conferințe.

„Grafica pe care vă invit să o explorați a fost concepută inițial ca o colecție de imagini nedestinate expunerii, în caiete personale de eseuri vizuale. În aceeași manieră, prin redefinirea acestui cadru expozițional (de la criptă la galerie), se încearcă reformularea conceptului de spațiu privat, prin dezvăluirea unor obiecte dualiste și a unor simboluri aparent personale, dar, totodată, adânc înrădăcinate într-un mental colectiv. Desenele ilustrative s-au dezvoltat prin multe ore de muncă în creaturi voluminoase, de aceea, multe dintre acestea sunt realizate pe hârtie subțire de caiet de schițe. Se poate observa un anume parcurs stilistic și tehnic, începând cu prima lucrare din expoziție, ”Sanctuar” (acuarelă și tuș pe hârtie) din 2014 și până la cea mai recentă, „Șapte” (cerneală, acuarelă și tuș pe hârtie cartonată), realizată în iunie 2016. Faptul că nu am urmat o școală formală de arte plastice, în afară de participarea la cursurile de desen/grafică la Palatul Copiilor (1993-1998), consider că m-a îndemnat înspre experimentarea cu diverse stiluri și tehnici – nedefinite teoretic pe durata procesului de creație -, înspre libertate de expresie și lipsa unei presiuni exercitate de cadre educaționale rigide”, spune Sorina Tomulețiu.

sorinaTomuletiu_ilustratieSorina Tomulețiu este grafician și ilustrator. S-a născut la Sibiu, a studiat cursuri de desen și grafică la Palatul Copiilor din Sibiu, a obținut  diplomă de Licență în Limbi Moderne Aplicate, în cadrul Facultății de Litere și Arte de la Sibiu și o diploma de Masterat în Studii Culturale Britanice, în cadrul Facultății de Limbi Străine a Universității din București. Până acum a realizat ilustrație pentru diferite cărți și reviste. Spune că stilul personal de grafică este influențat oarecum de cinematografia lui Tim Burton, colajele dadaiste, basmele spațiului germanic și suprarealismul ca mod principal de expresie și de trăire.

Expoziția „Bestiar” va fi deschisă la Librăria Habitus, între 2 – 31 iulie și va oferi publicului posibilitatea să achiziționeze lucrările preferate.