Artista avangardistă Yayoi Kusama își va deschide, din 1 octombrie 2017, propriul său muzeu, în capitala Japoniei, Tokyo. Mai exact, în districtul Bentenchoși. Muzeul îi va purta numele și se va deschide cu cea mai recentă expoziție realizată de artista octogenară.

Instituția de artă va fi deschisă într-o clădire cu 5 etaje, proiectată de Kume Sekkei și finalizată în anul 2014.

Toate cele 5 etaje ale clădirii vor fi ocupate de picturi și instalații ale artistei Yayoi Kusama. Expozițiile se vor schimba anual, iar un etaj va găzdui „camerele” sale „infinite” și alte instalații. Ultimul etaj al clădirii va adăposti arhiva și o încăpere pentru citit, precum și un magazin de suveniruri și o terasă.

Potrivit New York Times, directorul muzeului va fi președintele universității private Tama Art și directorul Muzeului de Artă Modernă din Saitama, Tensei Tatebata.

Cu ocazia deschiderii muzeului, va fi vernisată expoziția „Creation Is a Solitary Pursuit, Love Is What Brings You Closer to Art”. Artista Yayoi Kusama își va expune cele mai recente picturi, reunite sub titlul „My eternal soul”. Expoziția va fi deschisă până în data de 25 februarie a anului viitor.

Muzeul va fi deschis de marți până vinerea, de sărbătorile naționale și pe baza unor rezervări.

Yayoi Kusama s-a născut în Matsumoto, Nagano Prefecture. În anul 2001 a primit premiul Asahi, oferit de Asahi Shimbun Foundation. Premiul este oferit, în general, pentru a onora meritele deosebite în știință, artă și alte domenii. În 2016, autoritățile japoneze au răsplătit-o cu Ordinul Culturii pentru contribuția sa în domeniul artei japoneze.

Mai multe informații despre artista japoneză și arta sa, poți citi aici.