Asociația Job în Sibiu își propune să ofere o bucurie celor 17 școlari din satul Zlagna, județul Sibiu, prin proiectul „1 iunie – o jucărie, un copil fericit.” Pe lângă jucării, copiii vor avea parte și de o petrecere cu tort, baloane, suc, muzică și voie bună.

Bianca Staicu a hotărât să își „doneze” ziua de naștere. Prin galantom.ro, și-a îndemnat prietenii care voiau să îi cumpere un cadou, să facă în schimb o donație pentru copiii din Zlagna.

„Principiul este simplu și vechi de când lumea: Dar din dar se face Rai. Dorim să dăruim fiecărui copil jucăria mult visată. Fetele iși doresc păpuși Barbie, căsuță pentru păpuși, cordeluțe, agrafe, iar băietii dinozauri, căluți, tractoare, mașini, dragoni. Zlagna este un sat din județul Sibiu, cu mai puțin de 200 de locuitori și cu o școală care are o singură clasă (17 elevi de vârste/clase diferite). Am aflat despre această mică comunitate de la Ade (o amică), care știa despre proiectele Asociatiei Job in Sibiu. Știa că ajutăm școlari din comunităti sărace ale judetului Sibiu. Așa am auzit prima dată despre Zlagna. Într-o sâmbătă ne-am urcat în mașină și am pornit spre acest sat, unde am vizitat școala, împreună cu doamna învățătoare Porime Angela”, spune Bianca Staicu, președintele Asociației Job în Sibiu.

Înainte de sărbatorile de iarnă, membrii Asociație au dăruit cadouri, au impodobit bradul și i-au adus pe copii la Sibiu, la Târgul de Crăciun. Luna trecută, cu ajutorul sponsorilor, toți școlarii au beneficiat de un control oftalmologic. Unul dintre ei a primi gratuit ochelari. Cu această ocazie, au vizitat și Muzeul de Locomotive cu Abur, din Sibiu.

Job in sibiu

Miercuri, 1 iunie, pornesc din nou spre sat. Oricine dorește, mai are timp să facă un cadou copiilor, transformând ziua Biancăi în ziua micuților din Zlagna.

Donațiile se pot face aici


Asociatia Job in Sibiu și-a început activitatea în iulie 2015 și are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea și coordonarea de activităti legate de cariera tinerilor, absolvenților, persoanelor defavorizate și a tuturor grupurilor sociale. Aceasta e implicată pe piața muncii din Sibiu prin consiliere oferită candidaților mai puțin favorizati (din diverse motive) și asistarea companiilor în găsirea candidaților potriviți. De asemenea face parteneriate cu universități și companii pentru programe de practică, seminarii non formale.

O alta directie a organizației este sprijinirea educației din mediul rural. Ajută cu resurse (ateliere, excursii, rechizite) elevii școlii din Zlagna, un sat de langa Mediaș, județul Sibiu.