Filarmonica de Stat Sibiu a pregătit pentru mâine, 26 februarie 2015, un eveniment muzical inedit în care va fi prezentat „Concertul pentru duduk”, lucrare realizată de compozitorul armean Henrik Anassian. Compoziţia propusă publicului sibian este singura lucrare de gen din creaţia muzicală armenească. Interpretul concertului, Cosmin Bălean este membru – şef partidă-fagot – al Orchestrei simfonice a Filarmonicii „Banatul“ din Timişoara şi profesor al Facultăţii de Muzică din Timişoara. „Posibilitatea acestui instrument de a transmite emoţie şi candoare este minunată şi ceea ce cred că m-a fascinat pe deplin a reprezentat asemănarea cu timbrul vocii umane. Mă gândesc că până la urmă tindem tot către natural. Instrumentul lăsat de către Dumnezeu omului este vocea umană; sensibilitatea dată de aceasta o regăsesc în timbrul dudukului” a declarat Cosmin Bălean

Duduk-ul este unul dintre cele mai vechi instrumente din lume, cu o istorie de peste 3.000 de ani. Sonoritatea deosebit de caldă a acestui instrument poate fi auzită în coloanele sonore ale unor filme celebre precum Gladiatorul, Troia sau Piraţii din Caraibe. În 2005, UNESCO a declarat duduk-ul armenesc ca fiind o capodoperă şi l-a inclus în Patrimoniul Intangibil al Umanităţii.

Biletele pot fi procurate de luni până joi între orele 12-16 de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu. Preţul unui bilet este de 16 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%. Mai multe informaţii puteţi afla pe site-ul www.filarmonicasibiu.ro sau la tel. 0735566486.