Constantin Chiriac a fost invitat  să susțină mai multe recitaluri  în  Statele  Unite  ale Americii și în Canada. Vor fi patru evenimente de teatru și poezie românească organizate în luna februarie de Institutul Cultural Român din New York, în SUA și Canada. Turneul nord-american se va desfășura sub genericul: Un actor despre Marele Teatru și rolurile sale! Poezia Teatrului și Teatrul Poeziei! Un amplu recital liric de poezie religioasă, care selectează poeme din trei secole de istorie a poeziei române.

 Primul eveniment va avea loc la sediul ICR NY, sala Auditorium, în data de 11 februarie, la ora 19.00. La sediul ICR NY, Constantin Chiriac va interpreta fragmente din rolurile pe care le joacă în spectacolele Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu („Lecţia”, de Eugène Ionesco, “Oidip”, scenariul original și regia Silviu Purcărete, „D’ale carnavalului”, de I.L. Caragiale, „Turandot” de Carlo Gozzi, „Lulu” de Frank Wedekind, “Aşteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, „Eu, Rodin” de Patrick Roegiers, „Trei surori” de A.P. Cehov, „Othello” de William Shakespeare, „Idiotul” de F. Dostoievski).

 Vor urma două evenimente la Montreal, în Canada, în 15 februarie: recitalul Domnule și frate Eminescu și recitalul Metanie tie, Părinte (la Biserica Buna Vestire). Evenimentele din Canada sunt realizate în colaborare cu Ala Mîndicanu, președintele Comunității Moldovenilor din Quebec.

 De asemenea, Constantin Chiriac va susține pentru studenții Universității Moncton din Canada un recital, în limba engleză, din operele lui Marin Sorescu și Carl Sandburg, pe data de 18 februarie.