Violonistul Alexandru Tomescu va susține în această seară, la Sibiu, primul concert din cadrul Turneului Internațional Stradivarius 2016 – EXPERIENCE 2.0. Alături de el, pe scenă va fi și  Ana Munteanu care va picta în nisip. Evenimentul va avea loc la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu, de la ora 20.00.

Turneul Internațional Stradivarius 2016 – EXPERIENCE 2.0 este un concept muzical care îmbină muzica clasică interpretată de  Alexandru Tomescu, pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, cu pictura în nisip (sand-art) realizată de Ana Munteanu și proiecții video.

„Pentru că muzica nu are limite, revenim azi cu un proiect de suflet, Turneul Stradivarius, ediția a IX a. Primul concert este în Catedrala Romano-Catolica Sf. Treime din Sibiu, un spațiu pregătit pentru legături noi și surprinzatoare între sunete, pentru cel mai dificil și provocator program de până acum. Împreună cu artista Ana Munteanu vom „povesti” despre ce gândește artistul atunci când cântă pe scenă”, scrie Alexandru Tomescu pe pagina sa de facebook.

AnaMunteanu-desen

Violonistului Alexandru Tomescu va avea un repertoriu dificil cu lucrări marcante de secol XX, creații ale compozitorilor Bela Bartok, Serghei Prokofiev și Vasile Filip. „Programul pe care îl propun în această a noua ediție a Turneului Internațional Stradivarius – EXPERIENCE 2.0 este poate cel mai îndrăzneț și mai dificil de până acum. Visez la sonata de Bartok de peste 20 de ani. Iată că a venit momentul să o prezint publicului din România, alături de alte lucrări marcante ale secolului XX, având-o alături de mine pe scena pe Ana Munteanu, un artist cu o creativitate și o imaginație ce m-au cucerit din prima clipă”, spune Alexandru Tomescu.

În acest an, toate donațiile care se vor strînge în urma turneului, vor fi folosite pentru reabilitarea casei Enescu din Mihăileni și crearea Academiei de Muzica si Arte Vizuale „George Enescu”, un centru de excelență în studiul muzicii clasice și al artelor vizuale. „Casa Enescu împreună cu casa învecinată, cunoscută cu numele de Casa Luchian, vor deveni locul în care tineri talentați, la începutul drumului vor avea contact cu mari muzicieni, artiști și arhitecți. Proiectul va avea în vedere comunitatea locală, implicând copiii din zonă şi oferindu-le şansa la educaţie de calitate şi un mediu cultural aproape de casele lor”, scrie pe  site-ul organizatorilor.

Turneul Internațional Stradivarius 2016 – EXPERIENCE 2.0. se va desfășura în perioada 7 mai- 5 iunie și vor avea loc în catedralele Romano-Catolice și spații neconvenționale din 15 orașe din România. Toate spectacolele vor începe de la ora 20:00 şi au  intrarea liberă.

Treseu:

Sibiu– 7mai- Catedrala Romano-Catolică Sf. Treime;

Oradea– 9mai- Catedrala Romano-Catolică Înălțarea Fecioarei Maria;

Timișoara– 10mai- Catedrala Romano-Catolică Sf. Gheorghe;

Arad-11mai- Catedrala Romano-Catolică Sf. Anton De Padova;

Baia-Mare-13mai- Catedrala Romano-Catolică Sf. Treime ;

Cluj-Napoca-15mai- Catedrala Romano-Catolică Sf. Mihail ;

Târgu-Mureș– 17mai- Catedrala Romano-Catolică Sf. Ioan Botezătorul;

Brașov– 21mai- Catedrala Romano-Catolică Sf. Petru și Pavel;

București- 23mai- Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif;

Târgu-Jiu– 28mai- Parcul BRÂNCUȘI;

Piatra-Neamț– 30mai- Cinema Panoramic;

Iași– 31mai- Catedrala Romano-Catolică Sf. Fecioară Maria;

Suceava– 1iunie- Catedrala Romano-Catolică Sf. Ion Nepomuk;

Mihăileni/Botoșani– 2iunie- CASA “GEORGE ENESCU”.

sursa foto: alexandrutomescu.com