Andreea Bocelli va susține un concert live, în Duminica Paștilor catolice(12 aprilie 2020), în Catedrala din Milano.

„Andreea Bocelli va susține un concert cu muzică sacră, el va fi singur în catedrală, evident fără public, dar concertul va fi transmis în direct pentru toată lumea”, a declarat primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, într-un mesaj video pentru populație.

Situația dramatică din Italia afectată de COVID 19, a dus la blocarea tuturor activităților și evenimentelor culturale și de alt fel. Cu toate acestea, artiștii au încercat să fie alături de oameni prin înregistrări online, transmisiuni în direct, momente de la balcon, pentru a-i încuraja și a-i face să uite măcar pentru câteva momente de frică și suferință.

Tenorul italian Andrea Bocelli se implică activ să ajute spitalele din Italia în această perioadă. Fundația Andrea Bocelli continuă să strângă fonduri pentru a dota spitalele în dificultate. De asemenea, el participă și la un proiect muzical de caritate „Muzica care unește”, ce va avea loc în 31 martie, și va fi difuzat pe www.musicacheunisce.it și live pe platformele sociale Facebook și Youtube ale canalului RAI.

Printre artiștii care s-au alăturat acestei campanii se numără și Tiziano Ferro, Alessandra Amoroso, Brunori Sas, Calcutta, Cesare Cremonini, Diodato, Elisa, Emma, ​​Ermal Meta, Fedez, Francesca Michielin, Francesco Gabbani, Gazzelle, Gianni Morandi, Gigi D’Alessio, Levante, Ludovico Einaudi sau Tommaso Paradiso. Banii care se vor strânge din donațiile telepectatorilor și ascultătorilor vor fi donați pentru Protecția Civilă.

sursa foto: Facebook/arhivă Andrea Bocelli