Spectacolul Puzzle se joacă în seara aceasta, de la ora 19.00, la Teatrul Gong din Sibiu. Evenimentul artistic este ultimul din cadrul Festivalului DATfest, organizat de studenții și profesorii Departamentului de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga”.

În regia lui Ianoș Petrașcu, Puzzle face parte din categoria inedită a spectacolelor în care publicul devine participant activ. Din distribuție fac parte studenți de la diferite secții ale Departamentului de Artă Teatrală al Facultății de Litere și Arte: Isabela Haiduc, Andrada Oltean, Constantin Gajim. Miza spectacolului constă în comunicarea mesajului eminamente prin mimică, gestică, corporalitate și dans. Pe pagina de facebook a evenimentului spectacolul este descris drept: „o producție despre relații interumane și reguli impuse de societate.”

Din cauza pandemiei, tinerii actori trec printr-o perioadă de readaptare, despre care Isabela Haiduc spune: „Ne-am bucurat bineînțeles de orice pas făcut în direcția revenirii către ceea ce cunoșteam înainte de pandemie și am îmbrățișat cu drag posibilitățile oferite. Ne-au lipsit cursurile fizice și spectacolele în format fizic însă lipsa acestora nu cred că ne-a împiedicat pe vreunul din a lucra în direcția dorită, s-au găsit modalități  de a ne menține motivați și dornici de a reveni cu forțe proaspete în fața publicului și de a reprimi energia lor.”

Pentru seara aceasta, organizatorii estimează un număr redus de participanți, în jur de 30 de persoane care se vor afla la distanța de siguranță și vor intra pe baza certificatului de vaccinare sau a dovezii medicale că au trecut prin boală.

Biletele pentru spectacolul teatru-dans Puzzle se pot achziționa online de aici, iar prețul unui bilet este de 12 lei.

autori:

Ciprian-Valeriu Stancu, Facultatea de Litere și Arte, specializarea Teatrologie-Management Cultural, anul III.

Alexandra Avenian, Facultatea de Litere și Arte, specializarea Teatrologie-Management Cultural, anul II.

Sursă poză spectacol: FB eveniment