Proiectul Asociației Culturală BIS, Teatrul din Cartier, continuă într-o nouă locație, malul râului Cibin. În 30 și 31 august, de la ora 19:00, sunt programate spectacolele „Orașul meu“, respectiv „Planeta roz bombon“.

„Orașul meu“, în regia lui Bogdan Sărătean, având la bază o idee de Flaviu Suhastru, îi aduce împreună pe Andrada Grosu, Aneea Opriș, Claudiu Fălămaș, Mihai Alexandru, ca autori și interpreți ai textelor cu iz autobiografic. Prin intermediul a câtorva monologuri, ei vorbesc cu nostalgie și umor despre propria copilărie, petrecută în cartierele Sibiului, despre locuri și oameni, trezind spectatorilor amintiri dragi și invitându-i să se regăsescă în poveștile prezentate.

„Planeta roz bombon“ este un spectacol muzical, marca Lipicioșii, având ca temă principală iubirea, cântată în felurite limbi ale pământului: română, engleză, germană, spaniolă, franceză sau coreană. În deschiderea show-ului, de la ora 18:00, timp de 40 de minute, copiii de la Cercurile de Chitară Comunitare ale Asociației Culturale Play vor susține una dintre Serenadele Sibiului. Prin intermediul hiturilor care vor răsuna joi, 31 august, pe malul Cibinului, Asociația Culturală BIS în colaborare cu Asociația PLAY și Comunitatea chitaristilor din Sibiu, creată ca rezultat al programului “Pune mana pe chitară”/ “Sibiu Guitar Meeting“ își dau mâna pentru un oraș mai curat, mai civilizat, mai atent gestionat din punct de vedere urbanistic.

Spectacolele se vor desfășura pe malul Cibinului, sub Podul Neculce, cunoscut și sub denumirea de „Podul cel Nou” (cel ce vine in continuarea străzii Ion Neculce).

A treia ediție a proiectului Teatrul din Cartier a început cu data de 2 august.  La Grădina BIS din cartierul Trei Stejari au fost prezentate spectacole: „Orașul meu“, „Planeta roz bombon“, „Născut în ’90 “, „A fost doar un vis“, „Monoloagele vecinului“ și „Clandestino“.

În această toamnă, proiectul va continua în cartierele Terezian, Ștrand, Hipodrom, Valea Aurie, în centrul orașului (Piața Mică) ―și la Mediaș.

Foto: Cristian Bisca