„Târgul Olarilor”, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, a ajuns în acest an la cea de-a 51 –a ediţie.

În zilele de 2 și 3 septembrie 2017, între orele 9.00-20.00, meşterii olari vor fi prezenți în Piaţa Mare din Sibiu. Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului şi atelierele de olărit, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.

Târgul Olarilor reuneşte, la fiecare început de septembrie, peste 100 de meşteri olari care aduc, spre vânzare, produse decorative sau utilitare: oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței, instrumente muzicale etc. Astfel, în 2 şi 3 septembrie 2017, sunteţi poftiţi în Piaţa Mare din Sibiu să admiraţi şi să achiziționaţi obiecte ceramice. Mai mult, la Târg puteţi vedea cum se transformă lutul, căci meșterii oferă demonstrații la roata olarului, iar copiii pot deprinde arta olăritului, în cadrul unor ateliere practice oferite de ceramiști.

Ediția 2017 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea  Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Programul evenimentului:

Târgul se desfăşoară în zilele de 2 şi 3 septembrie 2017,  în Piaţa Mare din Sibiu şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 – 20.00