Sibiul a dat tonul sărbătorilor de iarnă. Sute de oameni s-au adunat în Piaţa Mare, în seara deschiderii celei de-a opta ediţii a Târgului de Crăciun. Nici frigul şi nici ploaia măruntă nu le-a stat în cale celor care şi-au dat întâlnire în centrul orașului pentru a se bucura alături de cei dragi de un pahar de vin fiert şi o vorbă bună, cele mai multe discuții învârtindu-se în jurul omului Klaus Iohannis.

Atmosfera de sărbătoare a învăluit întreg centrul, iar momentul în care luminile s-au aprins a fost îndelung aplaudat şi ovaţionat de cei prezenţi. Mirosul de vin fiert cu scorţişoară, castane prăjite, vată de zahar şi, deja faimosul Kürtőskalács au fost principalele atracţii ale târgului de Crăciun. Nici mâncarea tradiţională nu a fost evitată de cei dornici să simtă în totalitate spiritul Crăciunului, iar acest lucru a fost vizibil prin cozile care s-au format în faţa căsuţei. Cele peste 60 de căsuţe şi-au aşteptat cumpărătorii cu fel de fel de ornamente şi produse handmade. De la bijuterii lucrate manual până la lumânări parfumate, de la coroniţe şi ornamente de Crăciun până la suveniruri gravate, toate au fost vizitate de cei mai curioşi vizitatori.

craciun2

Trenuleţul, bucuria celor mici 

De departe însă, cei mai fericiţi au fost copii, un orăşel desprins parcă din basme a fost amenajat special pentru ei sub plasa de lumini care te trimite într-o lume de poveste. „Mami, când mă dau şi eu în carusel?” a fost întrebarea insistentă pe care o fetiţă o adresa mamei sale aşteptându-şi nerăbdătoare rândul. O lume de basm a fost creată pentru ei, iar peisajul a fost completat şi de plimbările cu ponei sau fotografierea în sania lui Moş Crăciun. Anul acesta a fost amenajat un circuit special pentru trenuleț, un carusel desprins din poveşti şi, bineînţeles, nici de această dată nu lipseşte Atelierul lui Moş Craciun, acolo unde cei mici pot da frâu liber imaginaţiei lor. Atelierul a devenit o adevărată tradiţie a târgului de Crăciun.

craciun3

Cu toate acestea nu a fost uitată adevărata semnificaţie a Crăciunului şi anume, naşterea Mântuitorului Iisus Hristos. În apropierea bradului a fost ilustrată scena naşterii în ieslea care i-a fost adăpost Fecioarei Maria şi lui Iosif.

Târgul de Crăciun din inima oraşului îşi va aştepta vizitatorii cu diverse bunătățuri şi idei de cadouri pentru cei dragi până pe data de 26 decembrie.