Sibiu Opera Festival continuă sâmbătă, 16 septembrie, cu primul recital din această ediție: „Parafraze muzicale din opere” cu Trio Vento Dell`Est. Evenimentul va avea loc la Sala Thalia, cu începere de la ora 19.

Trei muziciene din trei țări diferite, România, Japonia și Coreea de Sud, interprete la de flaut, pian și fagot, formează Trio Vento Dell`Est. Ele sunt Cristina BOJIN – flaut, Heejung KIM – pian și Makiko KUNOW – fagot.

Programul evenimentului cuprinde compoziții semnate de Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Eugene Jancourt, Frédéric Berr, Franz Liszt și Georges Bizet.

Prețul unui bilet pentru este 20 de lei, potrivit site-ului instituției.

Ediţia a XVI-a a proiectului Sibiu Opera Festival se desfăşoară anul acesta în perioada 15 septembrie – 5 octombrie. Pe parcursul celor 21 de zile de festival sunt programate spectacole de operă, musical, operă pentru copii, recitaluri și dans contemporan. Nu lipsesc din programul acestei ediții momentele de arii din opere în spații publice – intitulate sugestiv ”Take an Opera Break” și nici concursul de canto ”Vox Artis”, ajuns anul acesta la ediția IX-a. Festivalul se va deschide cu un spectacol de dans contemporan, ”Peer Gynt”, eveniment realizat în colaborare cu Teatrul de Balet Sibiu.Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro

Biletelepentru Sibiu Opera Festival pot fi achiziţionate online de pe site-ulwww.filarmonicasibiu.ro, de pepagina de facebook fb.com/filarmonicaSibiu, de peportalulwww.kompostor.roși  de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5) de lunipânăjoi, întreorele 12-16. Înfuncţie de eveniment,preţulunuibileteste de 20sau30 lei.Se acordăreducere de 50 % pentruelevi, studenţişipensionari.

Evenimentulesteorganizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinulfinanciar al ConsiliuluiJudețean Sibiu. Acțiunecofinanțată de Consiliul Local Sibiu șiPrimăriaMunicipiului Sibiu.