În perioada 14-16 august publicul din Sibiu s-a putut bucura de festivalul Classics for Pleasure – Festival of Culture. Festivalul a reunit peste 250 de artiști în cadrul a cinci concerte de muzică clasică care s-au desfășurat în Piața Mare, Biserica Ursulinelor și Sala Thalia.

 Deschiderea oficială a festivalului a avut loc pe data de 14 august în Piața Mare cu concertul Mariachi Magic. Soliștii Hector Lopez, Cristian Mogoșan și Florin Estefan alături de Symphonic Pops sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore și-au demonstrate virtuozitatea în cadrul acestui concert dedicate geniului hispanic. În ciuda unei ploi torențiale, publicul și-a manifestat aprecierea față de artiști și a rămas până la final.

Pe data de 15 august, cu ocazia Sărbătorii Sfintei Maria, Biserica Ursulinelor a fost gazda unui concert al Corului Național de Cameră Madrigal Marin Constantin. “Divin” este singurul cuvânt care poate descrie prestația corului aflat sub îndrumarea dirijoarei Anna Ungureanu. Mai târziu, la ora 20.00 a avut loc concertul Classic Wonders în Piața Mare. Remarcabilul dirijor polonez Wojciech Rodek, alături de pianista Adela Liculescu și de Camerata Regală au susținut acest concert dedicat uneia dintre cele mai marcante personalități din istoria muzicii clasice: Ludwig Van Beethoven.

Căsuța cu Povești Muzicale

Ziua de 16 august a început cu un concert dedicat celor mici spectatori. Căsuța cu Povești Muzicale a reunit în sala Thalia melomanii până în 12 ani și i-a încântat cu unele dintre cele mai frumoase povești muzicale. În regia lui Iulian Sandu, spectacolul i-a reunit pe soliștii Adonis Tanța, Alice Bacalu și Anca Opris Popdan. Festivalul s-a încheiat în Piața Mare cu tradiționalul concert Proms of Delights. Maestrul Ilarion Ionescu Galați a cucerit publicul aflat în Piața Mare. Sub îndrumarea sa, Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu alături de soliștii Ioan Hotea, Șerban Vasile și Silvia Micu au interpretat unele dintre cele mai cunoscute piese din istoria umanității.

Cu ocazia împlinirii a 80 de ani, maestrul Galați a primit un premiu special din partea lui Laurențiu Dașcă, Director Artistic Elite Art Club UNESCO și producător Classics for Pleasure. Domnul Dașcă a vorbit despre impactul pozitiv pe care muzica îl are asupra societății – aceasta acționează ca un liant, reușind să determine grupuri neomogene să vibreze împreună, să se bucure împreună. Făcând referință la conceptul de bază al festivalului Classics for Pleasure, “Everybody’s Music”, domnul Dașcă a subliniat faptul că publicul larg are dreptul să se bucure de acces la evenimente de înaltă ținută artistică.

 Anul acesta, festivalul a sărbătorit un deceniu de când Sibiul a purtat titlul de Capitală Europeană a Culturii. În onoarea acestui eveniment, Elite Art Club UNESCO a realizat o serie de interviuri cu unele dintre cele mai interesante personalități culturale din oraș. Rezultatul acestui demers este filmulețul Sibiu – 10 ani de capital europeană care poate fi deja vizionat la aici. Tot la această ediție, festivalul a recomandat 7 circuite turistice și unele dintre cele mai bune restaurante din zonă pentru toți cei care apreciază frumusețea în toate formele ei, de la gastronomie, la muzică și la natură. Mai multe detalii gasiti pe classicsforpleasure.ro Pe parcursul celor trei seri din Piața Mare, prezentatorii Marius Constantinescu și Alexandra Velniciuc s-au remarcat prin eleganță, rafinament și profesionalism.

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO si cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.