Innovation Labs 2019, programul de pre–accelerare pentru startup–uri tehnice invită tinerii pasionați de tehnologie și inovare digitală să își transforme ideile în realitate la Hackathoanele și programele de mentorat organizate în București, Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Înscrierile sunt deschise studenților și tinerilor care își doresc să trăiască experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori de top, antreprenori și specialiști în ICT și business. Programul din Sibiu, care se va desfășura între 9 martie și 20 mai 2019, este organizat de către EduHub, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Asociația Tech Lounge, cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, OMV Petrom, Medicover, precum și The Romanian–American Foundation ca partener strategic.

În Sibiu, programul este susținut pe plan academic de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Înscrierea la Hackathon se poate face până pe 7 martie accesând www.innovationlabs.ro/register. Participații la programul Innovation Labs vor avea acces la tehnologii cutting–edge oferite de către partenerii programului: www.innovationlabs.ro/tech.

Direcții Innovation Labs 2019 Innovation Labs 2019 urmărește șapte direcții de dezvoltare: Agriculture, Cyber–Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Tinerii pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat și o transformă treptat într–un prototip viabil și persuasiv, cu aplicații în piață.

Anul acesta Medicover devine partener Innovation Labs și susține verticala de Health and Lifestyle, în cadrul căreia vom explora idei care vor contribui la tehnologizarea proceselor din industria medicală. Direcția Smart Cities, susținută de Orange, aduce în prim plan tehnologii și idei ce revoluționează modul în care interacționăm cu infrastructura orașelor viitorului. De asemenea, Direcția Cyber-Security este susținută de Orange. Direcția de Retail, susținută de Carrefour, ca lider al inovației în domeniu, experimentează tehnologii digitale inovatoare pentru a îmbogăți experiențele clienților și a deschide noi direcții care vor transforma industria de vânzări. Direcția de Smart Mobility, susținută de OMV Petrom, va dezvolta idei menite să energizeze serviciile digitale sau tehnologiile inovatoare care fac mobilitatea bunurilor sau persoanelor mai sigură, mai eficientă, mai inteligentă și mai accesibilă.

Structura acceleratorului Innovation Labs 2019 Innovation Labs este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day. Hackathon–ul inițial, de 24 de ore, este un eveniment incitant ce oferă tinerelor echipe șansa de a–și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriului și a publicului, de a obține feedback de la mentori din ecosistemul inovării digitale și de a–și consolida echipa. Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști de top din industria ICT și din business. Împreună cu mentorii, tinerii își vor consolida și testa prototipul inițial pentru a obține un produs funcțional și validat cu clienți reali. Echipele își prezintă prototipurile finale pe 20 mai la Demo Day, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri și mass media. Demo Day aduce împreună oamenii ce creează, în startup-uri proprii sau în companii de vârf, tehnologii captivante, deschizând conversații și oportunități. Evenimentul final al Innovation Labs deschide un nou început pentru echipele participante, prin șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori.

11 februarie – 28 februarie 2019: Perioada de înscrieri pentru Hackathonul din București;

2 – 3 martie 2019: Hackathonul din București, în cadrul Universității POLITEHNICA din București;

11 feb – 7 martie 2019: Perioada de înscrieri pentru Hackathoanele din Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara;

9– 10 martie 2019: Hackathoanele din Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.