Pentru cel de-al doilea an consecutiv, România sărbătorește ziua internațională a faptelor bune de Giving Tuesday, pe 27 noiembrie. Anul trecut, mișcarea din România inițiată de Asociația Envision, susținută de Asociația Techsoup și Asociația pentru Relații Comunitare, a luat startul alături de alte peste 40 de țări.

Dacă în luna noiembrie avem zile dedicate shopping-ului precum Black Friday si Cyber Monday deja adoptate la nivel internațional, există o zi în care se sărbătorește si încurajează generozitatea si implicarea socială, pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor.

De la această idee, au pornit cei din echipa  92Y Belfer Center for Innovation & Social Impact – un  centru cultural din New York,  Statele Unite, care au creat #GivingTuesday. Lansată in 2012 #GivingTuesday a devenit o miscare internațională adoptată de peste 90 de țări.

#GivingTuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare în social media, creând o mișcare ce aduce împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate.

#GivingTuesday se sărbatorește în ultima marți din luna noiembrie, ziua în care fiecare e  invitat să dăruiască, să fie voluntar, să dea ceva înapoi comunitații din care face parte și să iși îndemne pretenii să faca la fel.

Milioane de oameni din toată lumea indiferent de etnie, religie, cultură, status social se alatură pentru a sprijini cauzele în care cred și comunitățile în care trăiesc. Fiecare act de generozitate contează, dar acestea au și mai mare însemnătate și impact când dăruim împreună.

Fiecare are ceva de dăruit, iar împreună suntem mereu mai buni! Mai multe detalii puteți găsi AICI

Din 2017 #GivingTuesday se sărbătorește și în România.

Vestea bună poate fi dată mai departe cu hashtag-ul #GivingTuesdayRO.