Primul eveniment al  Stagiunii „Ecouri din Șelimbăr” va avea loc vineri, 30 iunie, de la ora 18:00, la Biserica Evanghelică din Șelimbăr.

În această vară, biserica va găzdui o serie de 6 concerte camerale dedicate promovării muzicii culte în rândul comunității din localitatea Șelimbăr și din împrejurimi. Stagiunea își propune să devină la scurt timp unul din cele mai frumoase elemente care promovează oferta turistică a comunei pentru vizitatorii săi.

Organizate la finalul fiecărei luni, într-o clădire emblematică pentru arhitectura locului, Biserica evanghelică fortificată, concertele sunt deschise tuturor, dar țintesc în mod deosebit publicul tânăr, și tocmai de aceea sunt gândite să apropie printr-o abordare inedită, prietenoasă, departe de maniera formală a sălilor tradiționale de concert.

Concertul de vineri propune publicului să descopere noi posibilități creative ale sunetului printr-un program de muzică clasică și jazz, ancorat bucuriei de a fi din sezonul estival. Programul va cuprinde lucrări de Ney Rosauro, Alexandru Anastasiu, Emmanuel Sejourne, Keiko Abe sau Chick Corea. Vor concerta 5 dintre cei mai apreciați interpreți ai muzicii de percuție din România: Alexandru Anastasiu Percussion Ensemble, format din Alexandru Anastasiu, Irina Rădulescu, Andrei Marcovici, Radu Goagas și Cătălin Purcărin.

Cu un program muzical rar întâlnit la evenimentele culturale din România, concertul cuprinde toate ingredientele unei seri de excepție. Intrarea va fi liberă.

Evenimentul este organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România Stagiunea „Ecouri din Șelimbăr” este o acțiune co-finanțată de Consiliul Local Șelimbăr

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.