Cea mai longevivă expoziție de fotografie de presă din România, “Focus Sibiu”, revine între 21 mai și 1 iulie în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu. Silvana Armat, Sebastian Marcovici și Dragoș Dumitru expun povestea Sibiului din 2014 în 70 de fotografii.

Cea de-a 7-a ediție va reliefa 55 de evenimente politice, culturale, sportive și sociale. Fiind un an în care politicul a dat tonul evenimentelor, cei trei fotografi ilustrează drumul președintelui Klaus Iohannis din funcția de primar al Sibiului în cea de președinte al României într-o secțiune intitulată „Klaus Iohannis – Pas cu Pas”. Evenimentele culturale, sportive și sociale vor fi structurate, în mod tradițional, urmând cursul cronologic al anului 2014. Sebastian Marcovici va expune în 8 fotografii un reportaj despre stagiunea Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu iar Silvana Armat un fotoreportaj despre singura echipă canină de terapie pentru copiii bolnavi de autism în cadrul unui proiect al Fundației „Un copil, o speranță”.

 Expoziția Focus Sibiu va fi vernisată în data de 21 mai, de la ora 19, în Curtea Interioară a Primăriei Municipiului Sibiu. Ea va putea fi vizitată în perioada 21 mai – 1 iunie, în fiecare zi lucrătoare, între orele 8 și 16, în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu. Fotografiile edițiilor anterioare pot fi văzute pe pagina www.Facebook.com/FocusSibiu.

Evenimentul face parte din Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu. Festivalul va avea loc în luna octombrie și va include peste 20 de expoziții realizate de fotografi români și străini, structurate pe diverse domenii, de la fotografie de presă la fotografie de modă, fotografie de portret sau fotografie sportivă.