În Sibiu se va spune, din nou, Povestea Naiului. Piața Mare va găzdui vineri, 24 iulie, una dintre cele mai frumoase povești muzicale. „Naratorul” acestui eveniment este, ca în fiecare an, Radu Nechifor – artistul care ofere publicului o abordare inedită a celor cinci genuri muzicale puse în scenă: folclor, clasic, pop-rock, jazz și DJing.

Invitatul special al concertului din acest an este maestrul Gheorghe Zamfir, mentorul și profesorul naistului sibian. „Simply The Best – Povestea Naiului este evenimentul pe care îl pregătesc cu multă pasiune de trei ani. Ca în fiecare an, îmi doresc, prin acest concert impresionant, să mulțumesc publicului care a fost și este lături de mine. Vreau să le transmitem și lor emoția pe care noi, artiștii, o simțim când suntem pe scenă”, spune Radu Nechifor.

Pentru a reprezenta jazz-ul, dar și alte genuri muzicale, Ozana Barabancea se întoarce pentru al treilea an la rând în cadrul acestui concert. „Publicul este stăpânul și prietenul nostru. De trei ani ne bucurăm că îl putem educa prin muzică bună și prin artiști valoroși. Acest concert este o manifestare a culturii elitistice. Iubesc publicul sibian pentru că este deschis la astfel de acte culturale”, declară artista. Delia, reprezentanta pop-rock-ului, va lua şi ea parte la poveste: „Mă simt onorată să cânt la un astfel de eveniment, cum este Povestea Naiului. Mă bucură să știu că se fac și altfel de evenimente și sunt convinsă că o să vă placă interpretarea noastră. Combinația dintre nai și ritmuri pop-rock are o rezonanță unică, chiar magică”, spune Delia.

Povestea Naiului

Reprezentanții stilului clasic, Cvintetul Vocal Anatoly, au devenit cunoscuți publicului larg în urma participării la una dintre cele mai cunoscute emisiuni-concurs de talente din România. Cei cinci muzicieni consideră că au toate ingredientele necesare pentru a cuceri publicul sibian.

Cea mai inedită colaborare din concert este asocierea naiului cu muzica electronică, specifică pentru DJing. Johnny DaMix, cunoscut tinerilor pentru atmosfera incendiară pe care o oferă la fiecare apariție, va fi prezent în 24 Iulie în Piața Mare. „Colaborarea cu Radu Nechifor este o provocare pentru mine. Momentul de DJing va fi unul surprinzător, care, cu siguranță va fi pe placul tuturor. Aștept cu nerăbdare să mă aflu în fața sibienilor, pentru o atmosferă de neuitat”.

Acrobaţiile fac parte din poveste

Pe scena din Piața Mare vor fi prezenți Veronica Râpă și Maxim Danilov, acrobați ai renumitului Circ&Variete Globus. Cei doi artiști participă în numeroase spectacole și producții ale Circului Globus, dar și în proiecte independente, în industria de divertisment. Momentul pe care aceștia îl vor prezenta în cadrul evenimentului Simply The Best – Povestea Naiului a fost creat special pentru a transmite, alături de muzică, dragostea neîmpărtășită a Zeului Pan, zeul naiului, față de nimfa Syrinx și întreaga legendă a acestora „Ne face o deosebită plăcere și, totodată, ne simțim onorați să prezentăm acest moment artistic în cadrul acestui concert, mai ales pentru că vom lucra pe muzică live, special creată pentru noi, simțind fiecare vibrație. Este un eveniment impresionant, unic la noi în țară, realizat în acest oraș al artei și al culturii”, spune Veronica Răpă.

Acrobati 1

Simply The Best – Povestea Naiului va începe de la ora 20:30.