Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane în colaborare cu specialistul de film Günter Czernetzky îi invită  pe cei interesați, joi, 14 ianuarie 2016, ora 18,00, în Librăria Humanitas, la lansarea DVD-ului „Mesagerul Târnava Mare” .

Producția cuprinde 21 de mesaje filmate de studenții facultății, în localitățile din zona Târnavelor printre care Mălâncrav, Archita, Saschiz, Seleuș, Albești, Valchid, Daneș, Criș, Prod ș.a. Materialele au fost realizate în cadrul workshop-ului de film „Mesaje”, care a cuprins și tabăra de vară de la  Mălâncrav în care studenții au învățat să filmeze și să editeze materialul obținut.

Concepția și producția îi aparțin specialistului de film Günter Czernetzky, iar coordonatoarea proiectului este prof. univ. dr. Ioana Narcisa Crețu, prodecanul Facultății de Științe Socio-Umane. „Mesaje” este cel de-al șaptelea proiect de cercetare audiovizuală al facultății care a vizat portretizarea satelor transilvănene.

„De doi ani încercăm să facem şi filme publicitare. Prin acest DVD îi prezentăm pe micii întreprinzători de la ţară, ONG-uri, oameni care au realizat că şi la ţară poţi să ai o afacere. La proiecția filmelor vor fi prezenți atât organizatorii proiectului, cât și studenții, care vă vor împărtăși povești și pățanii din ceea ce au trăit și observat pe teren. Anul trecut a fost Dumnezeu nu bate cu bâtarealizat în satele săseşti din zona Rupea. Pentru anul viitor plănuim două tabere în zona Târnavei Mici (nordul Sighişoarei, Reghin), prima în iulie şi a doua în septembrie, iar tema este Curat Murdar”, a declarat regizorul Günter Czernetzky.

Fiecare DVD realizat a luat parte la competiția internațională CIVIS Media Prize, ce premiază anual la Berlin producțiile media pe tema integrării şi diversității culturale.

Proiectul este finanţat de Departamentul Guvernamental pentru Cultură și Media din Germania prin Institutul de Cultură și Istorie Germană din Sud-estul Europei IKGS e.V. din cadrul Universității din München în colaborare cu ULBS, Facultatea de Știinte Socio-Umane, Asociaţia MARTINUS-Centru Media de Cercetare a Istoriei Orale din Transilvania și Ministerul Bavarez al Muncii, Ordinii Sociale, Familiei și Femeilor din Germania prin HDO München.

lansare dvd