“Gala de balet”, “Anna Karenina” și “Dincolo de dans” sunt primele trei spectacole din acest an, pe care Teatrul de Balet Sibiu le prezintă publicului.

Acestea vor avea loc pe scena de la Cercul Militar (Bulevardul Victoriei, nr. 5, intrarea C), urmând ca din luna martie TBS să își reia activitatea în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu. Prima gală de balet din acest an, va avea loc miercuri, 20 ianuarie 2016, de la ora 19:00, Spectatorii vor revedea momente îndrăgite din  spectacole de balet clasic, precum: “La fille mal gardée”, “Coppelia”, “Corsarul”, “Lacul Lebedelor”, “Don Quijote”, “Satanella”, dar și momente coregrafice neoclasice și contemporane din spectacole precum : “Trilogie Ionesco”, “Dincolo de dans”, “Anna Karenina”, “Caravaggio”, “Steps Between Steps” etc. Tot în cadrul galei de miercuri, 20 ianuarie 2016, va fi prezentat pentru prima dată în acest an baletul comic “Tura-Vura. Uvertura” – o coregrafie creată de Aleisha Gardner și Russell Hewey și un moment coregrafic din “Baiadera”, spectacol ce va avea premiera la Teatrul de Balet Sibiu, în acest an.

“Dincolo de dans” și “Anna Karenina”, spectacolele lunii februarie 

În luna februarie, Teatrul de Balet Sibiu reia două spectacole neoclasice ce au avut premiera la sfârșitul anului 2015. Este vorba despre spectacolul “Dincolo de dans”- realizat de directorul Joffrey Ballet Concert Group New York, Davis Robertson – spectacol ce a avut premiera absolută în data de 14 octombrie 2015 și despre spectacolul “Anna Karenina”, în coregrafia maestrului coregraf Ioan Tugearu. Spectacolul “Anna Karenina” a avut premiera  în data de 25 noiembrie 2015 și s-a dansat cu casa închisă. Pentru spectacolul “Dincolo de dans”, spectacol ce propune o abordare coregrafică inedită, menită să aducă spectatorii mai aproape de dansatori și dincolo de bariera clasică a scenei, TBS recomandă publicului prezența la sala de spectacol cu o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului.

Biletele pentru primele trei spectacole din acest an, ale Teatrului de Balet Sibiu, au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate online, de pe siteul bilet.ro sau din punctul de vânzare situat în Centrul de Informare Turistică, Primăria Municipiului Sibiu, Piața Mare, intrarea F. Biletele pot fi rezervate, pentru 48 de ore, online, pe siteul oficial al TBS www.sibiuballet.ro/bilete.