Cea de-a doua ediție LINE-UP: International Academy & Networking for Festival Managers se va desfășura în perioada 30 – 31 mai, 2024, la Sibiu, în cadrul celei de-a 8-a ediții ESTE FILM Festival. LINE-UP Academy reprezintă o întâlnire anuală între manageri de festivaluri de film și teatru, profesori universitari și studenți dornici să se lanseze în acest domeniu, cu scopul de a schimba experiențe și know-how-uri, de a discuta noi tendințe manageriale, de a naște idei inovatoare și posibile colaborări.

La prima ediție LINE-UP din 2023, Corina Șuteu – consultant cultural internațional, fost Ministru al Culturii în Romania, Oana Giurgiu – Director Executiv și co-fondator al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF),  Miroslav Mogorovic -Director de program și Nikolaj Nikitin -Director artistic, ambii cu o vastă experiență în cadrul Festivalului European de Film Palic (Serbia), au fost mentorii celor 12 participanți, selectați din 3 țări să ia parte la sesiunile de formare și mentorat.

Tema acestei ediții este „How to Pitch Your Festival”, cu participarea unor nume sonore din domeniul cultural teatral și cinematografic atât din România, cât și din afara țării, care urmează să fie anunțate în scurt timp.

În cadrul apelului de înscrieri, pot aplica studenți la arte teatrale/ film/ management cultural, manageri de festival la început de drum, manageri de festival consacrați, profesioniști în domeniu, profesori universitari cu studii de profil, indiferent de vârstă, sex, țară sau naționalitate.

Cei interesați sunt invitați să se înregistreze aici: FORMULAR ÎNSCRIERE

Data limită de înscriere este 25 martie 2024. Mai multe detalii se pot citi în regulamentul oficial: REGULAMENT

Organizator: Asociația Este Film.

Co-finanțator: Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)*.

Susținut de: Centrul Cultural German Sibiu.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.