Imaginați-vă cum ar fi să ne plimbăm pe străzile orașului vechi din Sibiu și toate clădirile din Piața Aurarilor, de exemplu, să fie decorate cu modele tricotate precum mileurile cu garofițe roșii, ale bunicii.

Asta se întâmplă deja în Madrid. Raquel Rodrigo, o artistă de origine spaniolă, combină cu îndemânare împletituri și sfori colorate, pentru a alcătui grădini inspirate din peisaje ale naturii, pe pereții Madridului.

Trandafiri, orhidee sau orice alte flori, la alegere, își găsesc locul pe fațadele capitalei Spaniei, amintind de motive tradiționale. Cu cât te apropii mai mult de modelele artistei, cu atât recunoști textura pixelată, creată de motivele de pe perete.

Arta stradală

De-a lungul timpului am auzit despre diferite metode de înfrumusețare ale străzilor sau ale clădirilor care din punct de vedere vizual pot fi regândite. Parcă de curând, s-au făcut cunoscuți din ce în ce mai mulți artiști care își doresc să contribuie la peisajul urban al diferitelor orașe, iar noi, cei care locuim în Sibiu, suntem norocoși că școlile din cartierele orașului au primit de-a lungul verii un suflu viu, plin de culoare. Auzim sau vedem, cum Belgradul se luptă pentru capitala numărul unu în materie de artă stradală și putem descoperi cum câteva culori combinate cu viziune, pot schimba radical un peisaj alcătuit din clădiri aproape dărăpănate. Dar chiar să ne gândim la instalații urbane tricotate?

Arta stradală

Raquel Rodrigo, aduce modelele brodate, la un nou nivel. Aceasta își alcătuiește operele de artă, înfășurând role groase de sfoară în jurul modelelor de sârmă, pregătind modelele în avans, iar mai apoi desfăcându-le în locul ales cu scopul de a fi instalate acolo pentru totdeauna.

Arta stradală

Artista contribuie astfel cu un iz de culoare și creativitate la peisajul mediului înconjurător. Modele țesute sunt găsite preponderent în interiorul caselor, iar  instalațiile lui Raquel Rodrigo reprezintă un eye-catcher, un contrast în peisajul urban.

Arta stradală

Ce părere aveți? Ar putea fi modelele adaptate cu succes și albastrului de Voroneţ, pe care-l întâlnim și pe  Valea Hârtibaciului sau formelor geometrice reprezentative portului nostru tradițional?

Foto:arquicostura.com