Ediția cu numărul 16 a proiectului Sibiu Opera Festival debutează la Sibiu vineri, 15 septembrie. Până în data de 5 octombrie, timp de 21 de zile, sunt programate spectacole de operă, musical, operă pentru copii, recitaluri și dans contemporan. 

Nu vor lipsi din programul acestei ediții momentele de arii din opere în spații publice – intitulate sugestiv ”Take an Opera Break” și nici concursul de canto ”Vox Artis”, ajuns anul acesta la ediția IX-a.

Primul eveniment din cadrul festivalului este spectacolul de dans contemporan ”Peer Gynt”. Spectacolul reunește pe scena sălii Thalia muzicienii Filarmonicii de Stat Sibiu și dansatorii Teatrului de Balet Sibiu. Muzica live va fi asigurată de pianista Monica Florescu și violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev. Coregrafia și regia spectacolului sunt semnate de către Aleisha Gardner, iar scenografia de Mariia Ermolenko.

Peste 500 de artiști din 20 de țări vor fi prezenți la Sibiu pentru a participa la festival.

”Este o ediție a tinerilor artiști – soliști, regizori, directori de instituții muzicale lirice din întreaga lume”, a precizat Ioan Bojin, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Biletele pentru Sibiu Opera Festival pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.filarmonicasibiu.ro, de pe pagina de facebook fb.com/filarmonicaSibiu, de pe portalul www.kompostor.ro și  de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5) de luni până joi, între orele 12-16.

În funcţie de eveniment, preţul unui bilet este de 20 sau 30 lei. Se acordă reducere de 50 % pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro.