Filmul „Fiul lui Saul”, în care apare actorul din România Levente Molnar a câștigat, duminică seara, premiul BAFTA la categoria „cel mai bun film străin”, potrivit BBC. 

Filmul a fost nominalizat la această categorie alături de „Dheepan”, „Julieta”, „Mustang” și „Toni Erdmann”.

Decernarea premiului a avut loc în cadrul celei de-a 70-a ediții a premiilor Academiei britanice de film, care se-a desfășurat la Royal Albert Hall.

În film apare actorul din România Levente Molnár, actor la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca. Acesta îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

Filmul a mai primit și premiul Oscar, la categoria cel mai bun film într-o limbă străină, la ediţia de anul trecut.
Levente Molnár a spus atunci că „Fiul lui Saul trebuie să ne facă să nu uităm de ce este capabil animalul din noi”, precizând că în timpul filmărilor s-a simţit ca şi cum „ar fi fost în mijlocul iadului”.

De asemenea, a fost distins cu Marele Premiu al Juriului și cu Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de Film de la Cannes și a fost desemnat cel mai bun film străin la ediția din 2016 a Globurilor de Aur.

Actorul s-a remarcat la ediția din acest an a premiilor BAFTA după ce a apărut pe covorul roșu purtând, pe o bucată de hârtie, mesajul „#Rezist”, ca susținător al protestelor din ultimele zile, din țară.

În cadrul aceleiași ceremonii, filmul regizat de Damien Chazelle, „La La Land” a câștigat cinci premii, fiind nominalizat la 11 categorii. Musicalul american a primit premiile BAFTA pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cea mai bună actriță în rol principal, cea mai bună coloană sonoră și cea mai bună imagine.