“Trilogie Ionesco”, “Don Quijote”, “Gală de balet” și “Geneza”  – sunt ultimele patru spectacole din această stagiune, la Teatrul de Balet Sibiu.

Stagiunea 2014 – 2015 a Teatrului de Balet Sibiu se apropie de final. Ultimele patru spectacole programate, pentru fiecare miercuri, începând din 24 iunie sunt: “Trilogie Ionesco”, 24 iunie 2015, “Don Quijote”, 1 iulie 2015, o gală de balet, ce prezintă momente din cele mai cunoscute balete din repertoriul internațional, dar și din repertoriul propriu, 8 iulie 2015, și spectacolul “Geneza” ce va avea loc în Piața Mare, în data de 15 iulie 2015.

Trilogie Ionesco“, o coregrafie despre condiția omului plasat între tragic și comic  

Spectacolul „Trilogie Ionesco“ a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu în anul 2009, Teatrul de Balet Sibiu fiind singura companie de dans din România ce are în repertoriu un spectacol de dans inspirat de cele trei piese de teatru absurd ale lui Eugen Ionesco: Lecția, Scaunele și Rinocerii. Regia și coregrafia spectacolului sunt realizate de Monica Fotescu Uță, pe muzica lui Edith Piaf, Antonio Vivaldi, Thomas Tallis și Art Blakey, dramaturgia fiind semnată de Christian Baier.

„Ionesco face parte din cultura noastră, fiind un moralist, un apostol al absurdului, un realist ireal, un polistilist care lucrează consecvent la marea lui temă de viață: omul și societatea. Folosindu-mă de arta non verbală a dansului, am încercat să reprezint conținuturile artistice complexe ale lucrărilor sale și să le traduc într-un limbaj scenic. Acest spectacol are intenția să aducă mai aproape de sufletul publicului trei dintre capodoperele lui Eugen Ionesco: „Lecția“, „Scaunele“ și „Rinocerii“. Fiecare dintre noi se poate recunoaște cu siguranță în unul sau mai multe personaje și se poate contopi imaginar cu acesta. Transpunerea în balet este o adevărată explorare pe care am trăit-o și resimțit-o cu toți porii. Consider o onorare să pot împărtăși această experiență cu publicul sibian, în același timp le doresc să se lase provocați și cuceriți de deosebita interpretare a companiei de balet din Sibiu. – spune Monica Fotescu Uță, care a realizat regia si coregrafia spectacolului.

balet

Repunerea în scenă a spectacolului este realizată de Alexandru Fotescu, cunoscut publicului sibian din spectacolul de balet „La fille mal gardée“, în care a interpretat rolul “Madame Simone“. Reprezentația de miercuri, 24 iunie 2015, a spectacolului „Trilogie Ionesco“ îi va avea în distribuție în roluri solistice pe Ovidiu Matei Iancu, Ayaka Nagai și Yvonne Slingerland în „Lecția”, Aina Sanxo și Russell Hewey în „Scaunele“ și Ada Gonzalez, Elliot Bourke, Claudiu Buldan și Russell Hewey în “Rinocerii“.

Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate de la sediul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu (Parcul Tineretului, nr. 1) de luni până joi în intervalul 8:00 – 16:00, respectiv vinerea în intervalul orar 8:00 – 13:30. Biletele pot fi cumpărate și online pe siteul bilet.ro sau pot fi rezervate pe siteul oficial al TBS: www.sibiuballet.ro/bilete. Costul unui bilet este de zece lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.