Nu sunt nostalgică după vremurile în care exista canalul unic de televiziune. Dar parcă nici când ai prea multe opțiuni nu e bine. Nu oferta abundentă e problema, ci dificultatea de a alege. Cel puțin în ceea ce mă privește, mă surprind de multe ori că durează foarte mult până când găsesc pe platformele online cîte un film sau un serial care să îmi placă și mă decid să îl văd. De aceea m-am gândit că prinde bine un mic ghid care să vă ajute să vă orientați în labirintul noutăților.

  1. Fanii Elenei Ferrante pot urmări ecranizarea pentru televiziune a volumului 2 din Tetralogia napolitană. Căsnicia cu scântei a Lilei și studiile la Pisa ale Elenei sunt principalele evenimente prinse în sezonul al doilea al serialului, disponibil din 3 martie pe HBO Go.
  2. Aventura unui conductor de tren care pleacă în căutarea unei Cenușărese care și-a pierdut nu pantoful, ci o piesă vestimentară de lenjerie intimă, poate fi urmărită într-o comedie complet atipică și trăznită, dar extrem de savuroasă numită The Bra/Sutienul. Din 8 martie, pe HBO Go.
  3. Odată cu serialul Casa de papel care a declanșat un adevărat fenomen mediatic și toată lumea vorbea despre el, telespectatorii Netflix din România au descoperit că se fac producții excelente de televiziune în Spania. Vis a vis/ Locked up și Elite sunt alte două seriale vorbite în spaniolă și care merită încercate de fanii filmelor alerte, de acțiune. Sezonul 3 din Elite are premiera pe Netflix în 13 martie.
  4. Jason Bateman este protagonistul unui serial excelent care poate fi văzut tot pe Netflix și care spune povestea unui expert financiar implicat în crima organizată. Vă puteți întâlni cu el pentru o nouă porție de suspans bine construit în sezonul 3 din Ozark, începând din 27 martie.
  5. Recomandarea pentru orele târzii, când copiii au adormit este un serial nou lansat pe HBO. Se numește Breeders/Părinți și copii, o comedie cu un cuplu trecut de prima tinerețe care ajunge la disperare din cauza celor doi copii mici superenergici și care nu dorm noaptea. Deocamdată se poate vedea doar episodul pilot, dar următoarele două vor fi disponibile din 10 martie și promit să fie o alegere bună pentru fanii umorului britanic.
  6. Am păstrat pentru final recomandările pentru amatorii de filme de artă. Producții mai vechi, dar pe care poate le-ați ratat la cinema, intră acum pe platformele online: până cînd ajunge în România Malmkrog, filmul cel nou care i-a adus lui Cristi Puiu premiul de regie la Berlin, revedem pe Netflix Aurora și Sieranevada. Moromeții 2 și Phantom thread/Firul fantomă, cu extraordinarul Daniel Day-Lewis au o imagine incredibil de frumoasă și în mod normal ar trebui văzute pe ecran mare. Dacă însă le-ați pierdut la cinema la data premierei, vor fi disponibile pe Netflix. Filmul lui Stere Gulea din 15 martie, iar filmul lui Paul Thomas Anderson din 22 martie.
  7. Și la urmă, dar nu cel din urmă, un film musai de văzut pentru sănătatea noastră ca societate: documentarul colectiv. Din 19 martie va fi disponibil și pe HBO Go.

www.radiocluj.ro