Filarmonica din  Berlin vine în întîmpinarea iubitorilor de muzică clasică în această perioadă, cu programe online. Timp de o lună,  oricine poate accesa gratuit  cunoscutul serviciu „Digital Concert Hall”, care conține transmisiuni în direct ale concertelor,  concerte înregistrate, interviuri cu instrumentiști și dirijori sau filme documentare .

Cei interesați trebuie doar să aceseze site-ul filamonicii și să folosească codul BERLINPHIL pentru a putea  accesa gratuit serviciul Digital Concert Hall. Pentru a face lucrurile și mai simple, reprezentanții filarmonicii, au lansat pe piață și aplicația „Digital Concert Hall / Berlin Philarmonic” pe care o puteți găsi pe Google Play, App Store, Amazon, Roku sau Windows 10.

Olaf Maninger, violoncelistul principal al orchestrei și președinte al boardului media, a spus că motivul principal care stă la baza acestei decizii este să continue să ofere oamenilor bucurie. „Deja simțim lipsa publicului nostru foarte mult și sperăm că astfel vom rămâne aproape de ei, cel puțin virtual.”

Digital Concert Hall oferă peste  600 de concerte din mai mult de 10 stagiuni, dintre care 15 sunt conduse de noul dirijor principal, Kirill Petrenko.

Există disponibile, de asemenea, documentare despre istoria orchestrei și portretele ale dirijorilor și ale membrilor orchestrei.

„Avem nevoie de muzică în astfel de momente, astfel că orchestra unde eu cânt a decis să ofere gratuit pentru următoarele săptămâni, serviciul  Digital Concert Hall, pentru a menține o bună stare de spirit. Există atât de multe lucruri fantastice acolo, aruncați o privire și să rămâneți sănătoși”, a spus pe  contul ei de Facebook,  instrumentista Sarah Willis.

Filarmonica din Berlin a anunțat că va fi închisă până în 19 aprilie 2020.

sursa: cbc.ca