Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Fest(in) pe Bulevard va avea loc la Bucureşti între 11 şi 24 octombrie 2021. Tema de acest an a festivalului este „Criza pandemiei”, iar programul cu spectacolele selecționate va fi făcut public la începutul lunii septembrie pe site-ul teatrului și pe pagina de Facebook a instituției. Festivalul este organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara.

Potrivit organizatorilor, din cauza bugetului de austeritate din acest an, spectacolele din festival vor aparține teatrelor de stat și companiilor independente din București. Vor participa și câteva teatre din țară, care vor veni în regim de turneu.

”Teatrul Nottara își asumă invitarea unor oameni de teatru din țară și din câteva tări învecinate (în funcție de posibilități)”, transmite Marinela Țepuș, managerul Teatrului Nottara.

Festivalul pune în discuţie felul în care s-au adaptat artiștii la condițiile și restricțiile din pandemie, prin intermediul actului teatral, ca formă de artă cu cea mai mare implicare în viaţa socială. O abordare complexă, cu multiple implicații, atât în viața individului, cât și în cea a Cetății.

În acest an, Fest(in) pe Bulevard va avea 10 secțiuni distincte:

1. Zilele Teatrului de pe Bulevard  (Premiere în Fest(in))

2. Criza Pandemiei (Premiere în Fest(in) )

3. MultiArt pentru Deținuți (ediția a XII-a ), la mijlocul lunii noiembrie

4. Bulevardul Comediei

5. Întâlniri Teatrale – NottDependent  (ediția a II-a), între 11 și 14 octombrie

6. Vedeta de lângă tine (în cadrul Cafenelei lui Repi)

7. Lansări de carte/ expoziții

8. Spectacole – lectură

9. Lansarea Programului Teatrul Poesis, în parteneriat  cu Teatrul Național Marin Sorescu, Craiova (Premiul special al Senatului UNITER, acordat în cadrul Galei Premiilor UNITER, 2021)

10. Colocvii

Festivalul de Teatru – Fest(in) pe Bulevarda fost lansat de Teatrul Nottara în anul 2013 și a avut loc în fiecare an în luna octombrie, cu excepția anului 2020, când situația pandemică a impus anularea sa. De-a lungul timpului, Fest(in) pe Bulevard s-a constituit într-o ofertă culturală complexă, modernă, inedită pe piaţa festivalieră din România.