O expoziție-eveniment care cuprinde, printre altele, o replică a apartamentului din Londra a membrilor grupului de muzică rock Rolling Stones, a fost deschisă în Franța, Marsillia, pe Stadionul Velodrome. ROLLING STONES| UNZIPPED este o expoziție unică și interactivă, deschisă pentru prima dată în Franța.

Pe stadion sunt expuse sute de obiecte aparținând Rolling Stones, instrumente rare, caiete și costume de scenă. De-a lungul expoziției, spectatorul trece printr-o reconstrucție în mărime naturală a primului apartament londonez al grupului.

Sursă foto: World Today News

Printre cele 400 de articole expuse se numără primul contract de înregistrare al formației, chitarele lui Keith Richards și costumul lui Mick Jagger pentru turneul din 1969. Expoziția se încheie cu o reproducere a concertului Rolling Stones din Cuba.

Expoziția Unzipped a fost expusă înainte la New York, Chicago și în Olanda, urmând ca după Franța să fie deschisă la Toronto.

Rolling Stones a cântat pentru prima dată pe stadionul Vélodrome în 20 iunie 1990, în timpul turneului Urban Jungle. Concertul a început pe o ploaie ușoară și a încântat 50.000 de fani.

Formația s-a întors la Marsilia 13 ani mai târziu, la 5 iulie 2003, pentru Licks World Tour.

Cel mai recent concert Rolling Stones susținut în Franța a avut loc la Marsilia, pe stadionul Vélodrome, pe 26 iunie 2018.

Expoziția ROLLING STONES| UNZIPPED va fi deschisă, la Marsilia, până la data de 5 septembrie.

Sursă foto reprezentativă: The Northern Times