Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Întâlnire cu Richard Flanagan la Sibiu

31/10/2019 @ 18:30

Editura Litera și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu ne invită joi, 31 octombrie, de la ora 18.30, la Librăria Humanitas Constantin Noica, la întâlnirea cu Richard Flanagan, celebrul scriitor australian distins cu Premiul Man Booker.


Evenimentul va fi urmat de o sesiune de Q&A și autografe.

Richard Flanagan (n. 1961, Tasmania), romancier, jurnalist și regizor de film, descendent al unei familii irlandeze deportate în Tasmania în secolul al XIX-lea, își încheie studiile cu o bursă la Universitatea din Oxford. Pasionat de peisajele sălbatice ale țării sale, participă la expediții cu canoe pe râurile insulei natale, care vor deveni o importantă sursă de inspirație pentru romanele sale.
Editura Litera a publicat până acum cinci cărți semnate de autorul australian, toate în traducerea excepțională a lui Petru Iamandi: „O cale îngustă spre nordul îndepărtat”, „Să bați din palme cu o singură mână”, „Persoana întâi”, „Moartea unei călăuze pe râu”, „Dorința”. Pentru romanele sale a primit Premiul Man Booker, Australian Booksellers Book of the Year Award, Vance Palmer Prize for Fiction și o nominalizare pentru filme la premiul Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin.
Participarea la eveniment este gratuită iar înscrierea se face printr-un email la adresa sibiu@humanitas.ro.
Discuția se va desfășura în limba engleză.

Evenimentul este organizat de Editura Litera în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și face parte din proiectul Traduceri și confluențe. Literatura română ca polisistem (Z9Polysystem).

Detalii

Data:
31/10/2019
Timp:
18:30
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, ,

Organizatori

Editura Litera
Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu

Loc de întâlnire

Libraria Humanitas
str. Nicolae Bălcescu, nr. 16
Sibiu, 550159
+ Harta Google
Telefon:
0269 211 434