Transience/The impermanence of being este un proiect fotografic de durată (4 ani+) realizat prin tehnica intentional camera movement (ICM), ce constă în mișcarea aparatului în diverse moduri în timpul unei expuneri mai îndelungate decât normal.

Peste 80.000 de imagini au fost realizate în acest fel, din care a rezultat o bază de date de peste 40.000, dintre care cele mai valoroase sunt prezentate pe simezele Muzeul de Artă Contemporană Brukenthal. Fotografiile redau varii locații: București, Barcelona, Roma, Kyoto, Paris, Veneția, Parcul Național Retezat, Arboretumul Simeria și altele. Imaginile cuprind tematici precum: orașul, apa, focul, experimental, conceptual,  abstract și arhetipuri-personaj, puse în scenă de către fotograf, care de multe ori joacă și rolul de regizor.

Transience rezultă din zeci de mii de încercări ale artistului care a dorit să se apropie de o fotografie picturală realizată cu senzorul aparatului digital. Transience este practic pictură de lumină la propriu: pictură cu imaginea în sine, din urmărirea armoniei liniilor de tușă, născute din mișcare într-un cadru compozițional care trebuie decis ca avînd un început și un sfarșit în acea deplasare a aparatului de fotografiat.

Venind cu o experiență prealabilă în artele vizuale în domeniul graficii 3D și design de peisaj suprarealist, în ultimii ani adaugînd abilități în realizarea de videoclipuri muzicale și filme scurte experimentale, pe lângă creative writing, design audio și narațiune de voce, Daniel Munteanu se apropie tot mai mult de un media artist, care împletește diferite domenii în lucrările sale.

În cadrul proiectului Transience, inclus în agenda Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, veți avea ocazia să experimentați noi medii de percepție grație instalațiilor ce au la bază tehnologia realității augmentate.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 5 Iunie, ora 17:00, la Muzeul de Artă Contemporană Brukenthal. În cadrul evenimentului va avea loc și un recital muzical oferit de Elven Bird. Expoziția va putea fi vizitată până în 30 iunie.