O nouă producție va fi prezentată în premieră pe scena Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu. „De cealaltă parte a lumii”, în regia Alexandrei Badea, va avea prima reprezentație sâmbătă, 29 mai și duminică, 30 mai, de la ora 19:00, la sediul instituției de pe bulevardul Corneliu Coposu. Spectacolul de duminică este sold out.

Spectacolul este un road-trip teatral, la sfârșitul căruia personajele își recapătă puterea de a acționa și de a schimba ceva în ele și în exterior.

“Mi se pare important să pun în evidență povestea unor oameni care fac ceva special în locurile în care trăiesc”, a explicat Alexandra Badea, cea care semnează regia spectacolului.

“De cealaltă parte a lumii” spune povestea lui Iris care după ce și-a pierdut prietenul în incendiul de la Colectiv, se lasă antrenată la Viena de întâlnirea cu o fată enigmatică, Zoé, într-o călătorie cu rulota prin Europa. Aceasta experiență îi va permite să întâlnească oameni speciali care construiesc noi utopii acolo unde statul renunță să îi mai protejeze pe cei vulnerabili.

De-a lungul călătoriei în țări ca Austria, Franța sau Irlanda, Iris trece printr-un proces de transformare. Confruntându-se cu personaje excentrice și ascultând poveștile lor de viată ieșite din comun, ea își găsește în sfârșit un răspuns la întrebările rămase în suspensie și capătă din nou curajul să dea un sens acțiunilor sale.

“Piesa vorbește despre reziliență, despre capacitatea oamenilor de a depăși anumite traume”, mai spune Alexandra Badea.

Scenografia îi aparține lui Cosmin Florea, iar muzica lui Claudiu Urse. Din distribuție fac parte actorii: Cendana Trifan, Oana Brânzan/Gabriela Pîrlițeanu, Horia Fedorca, Marius Turdeanu, Arina Ioana Trif, Cristina Ragos, Stefan Tunsoiu, Ali Deac, Iustinian Turcu, Fabiola Petri, Ioana Cosma, Alexandru Malaicu.

Alexandra Badea este la a treia colaborare cu teatrul din Sibiu, după ce a scris și regizat spectacolul „Perfect Compus” și a scris „Maternal”, regizat de Radu Nica.