Stagiunea ICon Arts revine în această toamnă la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu cu o nouă serie de concerte jazz, muzică de cameră și tradițională, toate acompaniate de expoziții tematice cu documente aparte, alese din patrimoniul bibliotecii.

Luni, 8 octombrie, de la ora 19:00, Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA (Str. George Barițiu nr. 5, Corp A, et. 2) va găzdui concertul „Body & Soul” susținut de Sorin Zlat Quartet, unul dintre cei mai titrați jazzmani ai scenei din România, cu o experiență internațională cu totul remarcabilă.

Concertul face parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR anul acesta pentru a sărbători Centenarul României alături de cei mai buni artiști ai momentului.

Sorin Zlat este primul pianist străin care reușește să cucerească râvnitul premiu „The Great American Jazz Piano Competition”, considerat cel mai prestigios concurs de pian solo din SUA cu o tradiție de peste 30 de ani, Sorin devenind astfel și primul român care primește un premiu de o asemenea anvergură.

Acustica deosebită a Sălii Festive și concertul jazz de cel mai înalt nivel vor alcătui, cu siguranță, o seară memorabilă pentru publicul prezent la eveniment.

Sorin Zlat va concerta la pian alături de Mihaela Alexa – voce, Michael Acker – contrabas și Iulian Nicolau – tobe, parte din unul dintre cele mai longevive cvartete jazz din România – Sorin Zlat Quartet – care sărbătorește anul acesta 10 ani de la fondare.

Cei patru artiști, cu o bogată experiență pe scenele naționale și internaționale, vor aborda un program format din standarde jazz reinterpretate în manieră proprie, dar și lucrări noi compuse pentru albumul „Body & Soul”, CD care va apărea curând, în această toamnă.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, numai prin solicitarea invitației electronice la adresa bjastra2@gmail.com

Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri bio oferite de partenerii evenimentului, Senator Wine – un alt produs made in Romania care se bucură de succes internațional.

Următorul concert al Stagiunii „ICon Arts @ Biblioteca ASTRA” va avea loc luni, 22 octombrie, de la ora 19:00 și va fi susținut de alte două nume mari cu o bogată reputație internațională: Răzvan Suma și Adrian Mantu, parte din turneul național „Vă plaCELLO?”

Despre Sorin Zlat Quartet

Sorin Zlat Quartet a luat ființă în anul 2008. În prezent, componența grupului este urmatoarea: Sorin Zlat Jr. (pian si band leader), Mihaela Alexa (voce), Michael Acker (contrabas) si Iulian Nicolau (tobe).

La concertele pe care le-a susținut în România, Europa și S.U.A  grupul și-a propus și continuă să încânte publicul cu compoziții originale de pe albumul „Endurance”, standarde de jazz reorchestrate în manieră proprie și lucrări noi ce vor apărea pe următorul disc care va fi lansat în toamna acestui an.

Prin această fuziune de stiluri, grupul a câștigat recunaoșterea publicului de jazz din România și din străinătate, bucurându-se de numeroase concerte pe scenele unor cluburi celebre, precum: Garana Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival, Timisoara Jazz Festival, Bucharest Jazz Festival, Bacau Jazz Festival, Danube Jazz Festival (Galati), Cikis Jazz Festival (Miercurea-Ciuc), Craiova Jazz Festival, Campina Jazz Festival, Ploiesti Jazz Festival, Vortex, Pizza Express, Ronnie’s Scott, Kings Place din Londra, Nardis din Istanbul, Jazz Cafe din Montreux, B-flat din Berlin, dar și la festivaluri dintre care amintim: Montreux Jazz Festival, Pera Fest (Turcia), Getxo Jazz Festival (Spania), Jacksonville Jazz Festival (S.U.A), Monaco Jazz Festival, etc.