Cea de-a patra ediție ESTE Film Festival (17-21 aprilie 2019) aduce primul an de competiție, în care scurtmetraje românești de ficțiune se întrec pentru trofeu.

Din filmele înscrise au fost alese 10 scurtmetraje, care vor fi concura pentru premiul de 2000 de euro pus în joc. Selecția a fost realizată de jurnalistul și criticul de film Iulia Blaga, iar pe perioada festivalului un juriu va viziona filmele și va alege un câștigător. Juriul este format din Dana Bunescu, Anamaria Antoci și Ofelia Popii. Dana Bunescu este monteur și inginer de sunet, a lucrat la filme precum „Poziția copilului” sau „Ana, Mon Amour” și a câștigat un Urs de Argint. Anamaria Antoci a produs câteva din cele mai de succes filme de la noi, amintim doar „Ilegitim” și „Fixeur”. Ofelia Popii, câștigătoare a premiului UNITER, dar și Gopo pentru roluri memorabile în spectacole de teatru, respectiv de film, joacă pe scena Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu.

Filmele vor fi prezentate în festival în două calupuri, joi, 18 aprilie și vineri, 19 aprilie, la Teatrul Gong. Gala de decernare a premiului va avea loc sâmbătă, 20 aprilie 2019, ora 20:00 la Teatrul Gong (intrarea liberă). Multe din scurtmetrajele selectate au fost deja prezentate la festivaluri în țară, dar și în afară.

Regizorul Radu Potcoavă a fost prezent acum 2 ani în închiderea festivalului cu filmul Vara s-a sfârșit, iar acum revine cu scurtmetrajul Miss Sueno, câştigător la Festivalul Internaţional de Film Huesca și nominalizat la Premiile Gopo pentru Cel mai bun scurtmetraj.

Totul e foarte departe, în regia lui Emanuel Pârvu, participă la competiția ESTE FILM Festival după ce a câștigat premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Anonimul și după câteva nominalizări importante la Festivalul de la Sarajevo și cel de la Rotterdam. Actrița Maria Popistașu participă la competiție în calitate de regizor, împreună cu Alexandru Baciu, cu filmul Pescărușul, iar Bogdan Mureșanu participă cu Cadoul de Crăciun, un scurtmetraj multipremiat internațional. În cursa pentru trofeul ESTE FILM Festival au mai intrat filmele Iederă, Michelangelo de Anghel Damian, Patul lui Procust, regia Adrian Împărățel, Morski Briz, regia Cecilia Ștefănescu, Ionuț și Călin, semnat de Sorin Poamă și Prima lovitură, regia Peter Kerek.

Prețul biletului pentru fiecare din cele două calupuri este de 12 lei. Vă reamintim că abonamentele pe tot festivalul vor fi în valoare de 100 lei (valabil pentru toate proiecțiile din cadrul festivalului, mai puțin CineBrunch și Dormitorul cu filme). Biletele și abonamentele se vor putea achiziționa online, dar și din spațiile de proiecție, în limita locurilor disponibile.

Programul complet va fi publicat pe site-ul festivalului http://estefilm.ro și pe pagina Facebook.com/EsteFilm.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*

Manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019.

Un eveniment susținut de postul de televiziune TNT.

Partener de tradiție: Marquardt.

Sponsori: Guentner, Colt, KeepCalling.

Parteneri: Teatrul Gong, Centrul Cultural „Ion Besoiu”, Complexul Național Muzeal ASTRA, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Hotel Împăratul Romanilor, SaltSib, Printcenter, Autonom, Restaurant Pasaj, Nod Pub, Atelier Good Wood.

Parteneri media: Cinemagia, CineFan.ro, Școala 9, Capital Cultural, Zile și Nopți, Sibiu City App.