comunicat de presă

În perioada 29 – 31 Iulie 2022 Elite Art vă invită la Classics for Pleasure – Revival. Un simbol cultural al Ardealului, festivalul aduce în Piața Mare trei concerte de muzică clasică și o expoziție inedită pentru a sărbători renașterea în toate formele sale, de la natură, la cultură și la empatie.

Festivalul se va deschide pe data de 29 Iulie cu un concert inedit în Piața Mare care aduce în prim-plan cea mai tânără orchestră din țară. Pe data de 30 Iulie melomanii vor fi răsfățați cu un concert deosebit, dedicat curajului extraordinar al cadrelor medicale. Închiderea va avea loc pe data de 31 Iulie cu tradiționalul concert Proms of Delight care anul acesta va fi dedicat frumuseții naturii și importanței protejării mediului înconjurător.

Vedetele festivalului de anul acesta vor fi Irina Baianț, Adela Liculescu, Mihai Urzicana, Mădălina Stan, Constantin Grigore, Iosif Ion Prunner, Garo Avessian alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Pitești, Orchestra Medicilor Dr Ermil Nichifor și Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Accesul la toate evenimentele este gratuit.

Programul festivalului va fi următorul:

29 Iulie ora 20.00, Piața Mare

A Story of Renewal

Orchestra Filarmonicii de Stat Pitești

Dirijor: Constantin Grigore

Solistă: Irina Baianț

30 Iulie ora 20.00, Piața Mare

A Story of Hope

Orchestra Medicilor Dr Ermil Nichifor

Dirijor: Iosif Ion Prunner

Solistă:  Adela Liculescu


31 Iulie ora 20.00, Piața Mare

A Story of Legacy

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Dirijor: Garo Avessian

Soliști: Mihai Urzicana și Mădălina Stan

29 – 31 Iulie ora 11.00 – 13.00 și 16.00 – 22.00, Piața Mare

A Nature Scenario

Pe toată perioada de desfășurare a festivalului de muzică clasică are loc și o expoziție de arte vizuale, într-un cadru inedit. Expoziția exemplifică întocmai preocuparea artiștilor contemporani pentru redarea în moduri plastice diverse a motivelor inspirate din natură. De la tehnici clasice sau mixte de pictură în ulei pe pânză, la tehnici textile care tind să se desprindă de zona bidimensională, toate aceste reprezentări figurative sau abstracte prezente pe simeza spațiului mobil al camionului, în Piața Mare din Sibiu, dovedesc potențialul vast pe care natura îl oferă ca motiv de inspirație.

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu, cu suma de 180.000 lei. Obiectivul său este promovarea la nivel național și internațional a excelenței Sibiene și promovarea muzicii clasice în randul publicului.

„Ne dorim să aducem tinerii mai aproape de muzica clasică și să împărtășim cu publicul care participă, an de an, un spectacol fascinant, plin de emoție și culoare. Vă așteptăm cu drag, să ne bucurăm împreună de muzică bună, de artă și de prieteni. Festivalul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Mulțumim în mod special sponsorului nostru Alfasigma.

Alfasigma este una dintre primele 5 companii farmaceutice din Italia, înregistrând o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro, în 2019. Este o companie privată deținută în proporție de 75% de familia fondatorului și 25% de două fonduri de investiții.

Moștenirea Alfasigma este adânc ancorată în tradiția îndelungată în inovație și succes a companiei, începută la Bolonia (Italia) în 1948. Aceasta se datorează domnului Marino Golinelli, un mare antreprenor și filantrop, care s-a stins recent din viață, la vârsta de 101 ani.

De la început, strategia de dezvoltare Alfasigma s-a bazat pe doua direcții:

  • una pe plan intern, concentrată pe Cercetare, Dezvoltare și Producție a unor molecule patentate ce reprezintă acum mai mult de 50% din vânzări;
  • una pe plan extern, ce presupune dezvoltarea unei strategii solide de fuziuni și achiziții a altor companii italiene și internaționale (Sigma Tau, Pamlabs).

În prezent, Alfasigma are peste 3.000 de angajați în întreaga lume, care activează în 17 sucursale, iar, prin distribuitori de top, prezența sa acoperă peste 70 de țări.  

Alfasigma este lider în Italia pe piața medicamentelor eliberate pe bază de prescripție medicală, cu prezență importantă în multe arii terapeutice, accentul fiind pus pe gastroenterologie, dar produce și comercializează cu succes medicamente liberate fără prescripție medicală și suplimente alimentare.

Echipa locală de promovare, inițial Alfa Wassermann, acum Alfasigma România, sărbătorește anul acesta 15 ani de existență și a fost creată și condusă cu succes de către Biochimist Dr. Carmela Negulescu, Director General și s-a dezvoltat pentru a acoperi arii terapeutice importante: gastroenterologie, cardiovasculară, reumatologie și reabilitare medicală, neurologie și ginecologie. Mulțumim de asemenea MAN, Enayati Medical City, La Fantana si Vissary Events.”, transmit organizatorii.