E plin Sibiul de evenimente, săptămână de săptămână se montează și demontează scene în Piața Mare & Piața Mică, iar în acest amalgam amețitor vin ca o gură de aer rece evenimentele care se întâmplă în alte piețe, sau chiar în parcuri.

Printre conceptele proaspete care au ajuns în Sibiu se află Street Delivery, un eveniment-manifest, care se desfășoară în 9 orașe din țară și are ca obiectiv eliberarea străzilor de mașini și redarea lor pietonilor, spre a fi regândite, trăite la pas, în lipsa noxelor și a claxoanelor agitate.

Cea de a 2a ediție Street Delivery Sibiu va avea loc între 9-11 august în Piața Schiller și pe strada Arhivelor. Timp de trei zile, vom face un exercițiu de piață liberă, oprind accesul autoturismelor în această zonă și transformând piața într-o adevărată poezie stradală, scrisă de locuitorii săi, fie ei artizani, artiști, arhitecți urbaniști sau vecini cu drag de implicare.

Fiindcă tema de a anul acesta e Poezia este în stradă, Street Delivery ne așteaptă cu versuri, emoții și imagini care, suntem siguri că ne vor mișca și vor rămâne cu noi mult după ce festivalul se va încheia. Vom avea multe lucruri noi de făcut și încercat și, judecând după atmosfera de anul trecut, vom avea parte de 3 zile de sărbătoare în stradă, ca între vecini sau vechi prieteni.

Din multitudinea de activități și evenimente care se vor desfășura, amintim doar câteva la care-i musai să fiți prezenți: spectacolele și recitalurile de poezie, atelierele educative pentru cei mici (aici trebuie să aruncați un ochi pe pagina lor de Facebook, pentru că locurile sunt limitate, iar înscrierile se fac în prealabil), instalațiile și expozițiile de artă vizuală, proiecțiile de film, picnicul romantico-urban, treasure hunt-ul, sesiunile de yoga, conferința cu dezbateri pe tema mobilității, plus concertele și street party-ul care vor încheia fiecare seară.

Vor fi și multe spații de joacă în care ‘cei mari’ se pot pierde pe timpul zilei, cum e book club-ul, laboratorul mobil de urbanism participativ sau atelierul de poezie colaborativă, dar, mai multe nu vă mai spunem, ci vă invităm pe voi să le descoperiți. 

Pentru că asta vom face la Street Delivery: vom descoperi un alt fel de a trăi. 🙂

Mai jos găsiți și programul evenimentului ca să vă puteți face deja planul, iar mai multe detalii pot fi găsite pe pagina de Facebook Street Delivery Sibiu. De aici puteți descărca programul în variantă PDF.

de Sandy Stancu