Mai sunt câteva zile până la Crăciun, iar goana după cadouri a început deja. Orașul se aglomerează, magazinele suplimentează stocurile, oamenii devin agitați la coada de la casele de marcat, în trafic, la serviciu, aproape peste tot. Se întâmplă asta mai ales atunci când n-au plecat de acasă cu lista de cadouri gata pregătită și urmează să se hotărască în magazin ce-ar fi mai potrivit de pus sub brad.

Ca să vă scutim de alergătură, aglomerație și de momentul în care rămâneți în pană de idei, am decis să vă oferim o listă. Una cu producători locali, artiști, designeri și artizani, aleși pe sprânceană pentru a vă oferi cele mai bune sugestii de unde să achiziționați produse speciale. O listă pentru cumpărături, cât un târg virtual de Crăciun, cu cele mai faine cadouri din Sibiu, (…sau de pe internetul accesibil din Sibiu cu livrare rapidă, eficientă, direct sub bradul de Crăciun).

Cu această ocazie veți descoperi aici producători sau inițiative care merită sprijinite și sperăm că veți păstra această listă mai mult timp de acum încolo, nu doar cu ocazia acestui Crăciun. Prilej de a face un cadou se găsește mereu!

Mall-ul lui Moș Crăciun

În lipsa unui Târg în Piața Mare, se pare că Moș Crăciun s-a mutat pe strada Ocnei nr 25, la AM PM Sibiu, la căldură, cu o cafea bună în cană. Acolo și-a pregătit un întreg arsenal de cadouri made in Romania: dulciuri artizanale, articole fashion, decorațiuni de sezon și multe altele.

„De unde cumperi cadouri de Crăciun pentru oamenii faini din viața ta, dacă anul ăsta piețele de Crăciun sunt interzise în mai toate capitalele europene? Și uite așa am zis să fim o opțiune pentru cei care își doresc să dăruiască obiecte mai altfel, toate made in Romania, de mici antreprenori. În același timp ne susținem reciproc în această perioadă, ceea ce mi se pare cel mai important. Ce găsiți la noi? Bijuterii, broșe din lut și pictate manual, bijuterii contemporane din alamă, cupru sau argint, portofele din piele și lemn, traiste imprimate, tablouri, felicitări, decoratiuni din lemn, căni din ceramica, ceaiuri bio, cafea de specialitate, dulcețuri în combinații inedite, turtă dulce și ciocolată de casă. Am reușit să facem un mix de articole din care oricine să poată alege și combina un cadou. Iar noi ne-am pregătit chiar și cu vin fiert, astfel încât atmosfera de târg e completă. Am adunat așadar, cu acest prilej, sub același acoperiș, afaceri locale din Sibiu și din țară. Cred ca este important să îi ajutăm, mai ales acum, pe toți cei care produc în România”, îmi spune Bogdan, spiridușul harnic a lui Moș Crăciun, care vă va împacheta cadourile atunci când treceți pe la Mall-ul lui Moș Crăciun zilele astea. Ce ocazie mai bună decât să începeți turul cadourilor cu o cafea pe terasă, chiar mâine? Îi găsiți aici.

Jujubește și dăruiește

La o aruncătură de băț de la începutul traseului nostru, târgul-listă virtual, pe strada Faurului nr 19 se află Jujube Atelier. Fiți cu mare grijă când mergeți acolo – deși spațiul este mic, , se pot pierde ore bune acolo. Chiar zile întregi, admirând produsele mari și mici, toate create de designeri români. De fiecare dată când ai decis că acela este cadoul pe care îl căutai, la Jujube Atelier mai apare o altă idee.

Foto: Jujube Atelier

În camera din spate se ascunde partea de creație din atelier, care îl ajută să se distingă de alte locuri. Aici se jujubesc buchete și aranjamente florale și decorațiuni pentru sărbători. Ce găsim exact la Jujube Atelier, ne spune Simona Sterca, cea care jujubește cu mare grijă micul butic: „Majoritatea obiectelor sunt artizanale și sunt executate de designeri cu experiență. Oricine poate găsi ceva potrivit pentru el la noi în butic. Avem produse cosmetice naturale destinate întreținerii (săpunuri, deodorante, balsam de buze, șampoane, gel de duș, uleiuri de masaj, balsam pentru barbă, creme sau seruri), obiecte pentru casă ( lumânări din ceară de soia, tablouri, ceramică utilitara și ceramică decorativă, obiecte textile, decorațiuni cu plante stabilizate), bijuterie contemporană unicat, stilouri și pixuri artizanale lucrate minunat, obiecte de purtat din ceramică și alte materiale inedite, tricouri realizate prin tehnica serigrafiei, lenjerie intimă din materiale de foarte buna calitate, cravate, eșarfe de mătase, ghiozdane și borsete din materiale textile, obiecte de piele (poșete, portmonee, genți, curele), obiecte ‘zero waste’ ( paie metalice, periuțe de dinți din bambus, absorbante reutilizabile, pahare din sticle de vin), cărți pentru toate vârstele și jocuri.”. Mai multe despre Jujube Atelier, găsiți aici.

Vrei să renunți la plastic? NakedShop este exact ce căutai

Pe strada Alexandru Odobescu, de marți până duminică, la numărul 1, găsiți un magazin minunat cu produse durabile, sustenabile, fără plastic, și propunerea să ne întoarcem înapoi la natură să o protejăm.

Nakedshop.ro a fost creat din dorința de a trăi sustenabil, cât mai natural și minimalist. „Dorim să încurajăm schimbarea, să îmbrățișăm natura prin produse durabile, eco, verzi, fără plastic, create din natură. Majoritatea produselor noastre sunt ne-ambalate, adică „naked” și fără plastic. Misiunea noastră este să aducem soluții simple și practice, prin care să reducem gunoiul, să înlocuim produsele din plastic din viața de zi cu zi, și să folosim doar produse de durată care la sfârșitul vieții lor sunt reciclabile și nu ajung la groapa de gunoi, sau mai rău, în mare. Pe cât posibil ne dorim să limităm amprenta de carbon. Căutăm cele mai durabile produse, și le aducem doar de la furnizori apropiați din punct de vedere geografic, începând din Romania, susținând producători locali, cât și din Europa. La ambalare nu folosim plastic. Reutilizăm cutii și ambalaje primite de la furnizori, și la împachetare folosim bandă de hârtie și ambalaje reciclate. Produsele vor fi livrate “naked” – adică neambalate, doar cu hârtie.” se autodescriu inițiatorii conceptului. Pentru lista de Crăciun aceștia au pregătit produse, zero-waste, pentru viața de zi cu zi, care sunt durabile, reciclabile, sau compostabile, ca de exemplu sticle și cutii din inox refolosibile, perii de vase, detergenți zero-waste, pastă de dinți tablete, periuțe de dinți compostabile, cosmetice naturale. Produse pentru toată familia, și ideale pentru cadouri. De ce să alegi un cadou de la ei? „Suntem o mică afacere din Sibiu, pornită de la zero, și ne dorim să facem o schimbare pozitivă prin alternativele la plastic. Ne dorim ca tot mai multa lume să conștientizeze criza ecologică în care ne aflăm, și să ne intoarcem la natură sa o protejăm.”, spun reprezentanții conceptului, pe care îi găsiți și aici.

Trăiește frumos! – un îndemn al Mozaiq Studio

Cu așa un slogan frumos, ar fi și păcat să nu continuăm traseul de cumpărături cu Mozaiq Studio, un spațiu showroom așa de frumos ca o casă nordică, de nu îți mai vine să pleci din fața vitrinei. Mozaiq este despre arta de a trăi frumos. Nu este despre trend-uri, despre must-have-uri, nu este doar un magazin de mobilier și decorațiuni. Este despre fiecare dintre noi. Îi găsiți pe Calea Dumbrăvii numărul 40, sau online, aici . Au deschis doar de luni până vineri, deci va trebui să amânați obiectele de la ei pentru săptămâna viitoare. Iar dacă le veți scrie vreodată un mesaj o să vă răspundă Andra cu un mesaj la fel de călduros ca întreg conceptul Mozaiq.

Foto: Mozaiq Studio

Pentru un cadou special, găsiți la Mozaiq produse locale, articole de artizanat și piese de design, de inspirație scandinavă, decorațiuni pentru casă, articole de artizanat, textile din materiale naturale (in, iută, lână), ceramică lucrată manual și accesorii pentru bucătărie, jucării și accesorii pentru copii, mici piese de mobilier). Un cadou perfect pentru cei care apreciază produsele locale, pasionaților de design (interior), sau cei care doresc să (își) facă un cadou deosebit. Mare parte a produselor sunt lucrate manual, cu grijă, pricepere și pasiune, și să fim sinceri, unde mai găsești în Sibiu produse inspirate din design-ul scandinav, alese una și una pentru tine? Și dacă tot mergeți pe acolo, poate vă gândiți să și redecorați casa în următoarele luni și vă alegeți astfel și mobilierul sau corpurile de iluminat. tot de acolo.

Paradisul este o mare bibliotecă: la Târgul Cărtureștilor

Cele două librării Cărturești Sibiu vă așteaptă cu recomandări alese pe sprânceană, la fața locului. De la cele mai actuale titluri de cărți, cele mai moderne jocuri pentru zilele în care ne vom petrece sărbătorile cu familia și prietenii sau cele mai colorate accesorii, la Cărturești Sibiu găsești fără îndoială cadoul perfect, pe care-l căutai. Iar dacă vrei să întinzi coarda umorului și să mergi la sigur că vei dărui un cadou „de tot râsul”, poți alege una dintre cele mai noi modele de agende semnate de artistul George Roșu. Cu așa un cadou nu ai cum să dai greș!

Pentru acei cumpărători care vor să aprofundeze selecția de cadouri, recomandăm Târgul Cărtureștilor sau Micul târg de cadouri deștepte, online, pe Cărturești.ro

Dacă Borges avea dreptate și Paradisul este o mare bibliotecă, sperăm că vei găsi poarta de intrare în Cărturești Sibiu. Carte diem! Urmărește ultimele noutăți ale librăreselor vesele de la Cărturești Sibiu, aici.

Arhiva de cadouri

După atâta umblătură pe la atâtea magazine, la un moment dat vine și vremea pentru o pauză și o prăjitură. Iar unde-i locul cel mai potrivit să găsești o cafea și-o prăjitură bună, dacă nu la Arhiva de Cafea și Ceai, Băcănia Trufanda sau Atelier Coobica. Din păcate anul acesta nu ne permite să le savurăm în tihnă la fața locului, dar le putem alege și comanda online de la Arhiva de cadouri. Nu avem nicio scuză!

Foto: Arhiva de Cadouri

„Acesta e primul Crăciun în care ne-am pus la punct să oferim un serviciu complet pentru cadourile de sărbători, de la produse, comenzi, ambalare și livrare. Practic, am reunit produsele noastre preferate din Arhiva de cafea și ceai, Băcănia Trufanda și Atelierul de Dulciuri și Sărături Coobica împreună cu cafeaua proaspăt prăjită de la Flow Coffee Roasters, pentru a crea niște cadouri cu totul speciale. De 8 ani lucrăm cu artizani și mici producători din zona Sibiului și din toată România, iar întotdeauna pe cel mai important loc am pus calitatea. La fel am făcut și acum, dar pe lângă asta ne-a plăcut foarte mult ideea de flexibilitate. Prin urmare oricine poate să-și compună propriul cadou din produsele noastre, în funcție de preferințe sau buget, iar noi îl ambalăm, decorăm și livrăm (dacă este nevoie). Ca recomandări, cafeaua e cu siguranță un cadou aromat cu care nu poți da greș, fel cum sunt biscuiții și fursecurile de sezon sau babka cu ciocolată. Foarte căutate în perioada asta au fost mierea de la Tartler, dulceața de lapte cu ciocolată neagră de la Bunicel, dulcețurile de la Mica Ilincă, ciocolata de la Paula Ana, sacoșele și felicitări”, spune Bodgan când îl întreb ce îmi recomandă pentru traseul cadourilor de Crăciun.

Găsiți toate detaliile pe paginile de Facebook Atelier Coobica, Arhiva de Cafea și Ceai, Băcănia Trufanda, sau/și Flow Coffee Roasters.

Atelierul Magic

Și că tot vorbeam de răsfăț culinar, am descoperit că maeștrii care fără îndoială ne fac papilele gustative să zburde prin tot Sibiul, s-au reunit în atelierul magic pentru a fermeca câteva cadouri Made in Sibiu. NOD Prăjitoria de cafea, Wine Not? și Restaurant Pasaj Sibiu își pun fundă și formează cadouri cu suflet, pentru prietenii care vor să susțină mai ales acum micile afaceri locale. Aceste pachete nu sunt însă doar ,,niște” pachete de Crăciun. Sunt pic cu pic din glasul fiecărui business sibian care le compun.

Foto: Atelierul Magic

„Am pus în ele tot ce-am avut mai bun — nu doar produsele în sine, ci și experiența, strădaniile și reușitele noastre ca antreprenori în timpuri bune și mai ales toate speranțele din timpurile de azi. Alegându-ne de Crăciun, de fapt alegi comunitatea sibiană. Alegi să nu se destabilizeze de tot acest ,,ecosistem” al afacerilor mici, locale, care și-au pus toată inima la bătaie să ofere ceva diferit; să arate că DA, se poate și la noi! Și nu în ultimul rând, te alegi pe tine. Căci tu ești parte din noi. Așa am apărut!”, dezvăluie spiridușii atelierului care așteaptă multe, multe comenzi pe pagina Facebook Nod, Restaurant Pasaj, sau Wine Not?

De când nu ai mai îmbrățișat pe nimeni (sau nimic)?

Atunci când cauți o cafea aromată pe care să o savurezi oriunde alături de tine, Hug the Mug îți oferă soluția. Pe strada Nicolae Bălcescu, Calea Dumbrăvii sau la Hug the Plate(str. Oituz), vei găsi, cu siguranță, un „însoțitor” de nădejde gata să fie îmbrățișat. Pe lângă vestitul cappucino sau tartele din vitrină, găsești aici și dulciuri gata pregătite de oferit cadou, sau direct varianta Christmas Box.

„Anul acesta am îmbrățișat și noi ideea de a pregăti cadouri pentru cei care iubesc cafeaua de la Hug the Mug și produsele pe care le realizăm. Avem pregatite două variante Christmas Box: Small Hug (80 lei): Cafea boabe 250g, Ceai, Cookies, Vin/Fentimans si Big Hug (170 lei): Cafea boabe 500g, Termos 330ml, Vin, Cookies. Ele fac parte din prima serie de pachete pregătite cu bunuri marca proprie și vin gata ambalate, perfecte pentru a fi înmânate cadou persoanelor dragi, consumatoare de cafea de specialitate și nu numai. De asemenea, ele sunt pretabile pentru a fi oferite drept cadou tip corporate.”, spun reprezentanții conceptului.

Ne mai rămâne doar să facem să ajungă vestea acestui Christmas Box la urechile șefilor noștri care sigur acum se gândesc cu ce cadou să înlocuiască petrecerea de Crăciun pe care, din păcate, am ratat-o anul acesta.

Mai multe îmbrățișări găsiți aici sau aici. Puteți comanda direct de pe patforma hugthemug.ro.

Livrăm bucurie

Așa spun cei de la Atelier Sucre, de pe strada Școala de Înot atunci când povestesc despre cozonacul cu multa nucă, ciocolată belgiană și cognac- produsul lor “signature” de sarbatori
Gurmanzii pot comanda de la ei cornulețe fragede cu vișine și nucă, cornulețele amintirilor din copilărie, biscuiți cu alune de pădure și ciocolată belgiană, ciocolată de casă sau ișlere.

Noutatea sezonului sunt Les Macarons; cu arome deosebite, de la fistic de Bronte, Chai Latte, vin fiert până la Gingerbread Latte, iar vedeta a rămas macaROMul cu rom, vișine imbătate și nuci coapte.
Produsele de la Sucre se deosebesc prin calitatea ingredientelor și grija cu care sunt produse, proaspete, în fiecare zi. „Pentru ca noi livrăm bucurie.”, după cum spun spiridușii din laboratorul artizanal Sucre. Îi găsiți aici. Numai să nu fiți la dietă!

Avem ceva și pentru iubitorii de ceaiuri. TheRefresh

Deși printre atâtea cafele, prăjituri și băuturi am dat impresia că am uitat că unii oameni mai beau și ceai, mai ales iarna, nu a fost așa. Ba dimpotrivă, știam cu siguranță că la The Refresh găsim ceva și pentru ei, așa că am mers la sigur și am întrebat-o pe Ioana Ghionea, PR TheRefresh ce ne recomandă. „În acest an, am pregătit cadouri pentru diverse categorii de public și, totodată, pentru diferite bugete. Ne-am gândit atât la clienți persoane fizice, cât și la corporate. Tuturor le punem la dispoziție o ofertă cuprinzând o arie vastă de produse: ceaiuri, cafea de origine, vinuri românești și internaționale, accesorii pentru ceai și cafea, biscuiți homemade, ciocolată etc. Desigur, prețurile variază în funcție de cantitatea gift pack-urilor comandate, de produse, de complexitatea ambalării. Cei care doresc să ofere cadouri personalizate și ingenioase, ne pot scrie un mesaj la adresa de e-mail contact@therefresh.ro.”. Simplu, nu?

Îi găsiți și în Piața Mare sau pe Facebook, aici.

Salteaua de yoga – cea mai bună prietenă a ta

Mai ales dacă ai comandat măcar o parte din toate gustările de mai sus este cu siguranță cazul să te menții în formă și să faci un pic de mișcare. După sărbători nici nu mai încape îndoială că măcar o oră de mișcare pe zi este un must! Fie că este o oră lejeră de yoga, fie că practici un alt sport, salteaua personală va fi prietena ta de nădejde – sau amicul tău nelipsit de la ora de sport. Ce bine că există Loop Yoga! Nu am vrea să ne pierdem în toate detaliile despre cum să alegi cea mai potrivită saltea pentru tine sau cei dragi, iar Ștefania și Dani de abia așteaptă să te sfătuiască ce saltea se potrivește stilului tău. Tu alegi doar design-ul potrivit personalității tale, iar de restul detaliilor se ocupă ei.

Loop Yoga propune câteva idei de cadouri inspirate pentru Crăciun care ar putea aduce, cu siguranță, bucurie oricărui practicant de yoga. O saltea de yoga ecologică, creată din cauciuc natural, cu un design special și proprietăți anti-alunecare, poate fi un cadou minunat pentru o persoană dragă care practică deja yoga, dar și pentru o prietenă/un prieten care își dorește să se inițieze în această practică minunată. „Produsele noastre sunt potrivite atât pentru practicanții avansați, care au nevoie de susținere sporită în practica lor zilnică, cât și pentru începători, deoarece le oferă siguranța de care au nevoie pentru a avansa în practică. În această perioadă oferim reduceri de până la 30% pentru saltelele de yoga, husele de saltele și roțile pentru yoga.  Atunci când dăruiești o saltea de yoga, inspiri persoana respectivă să acorde mai mult timp propriei persoane, să dezvolte un obicei benefic pentru corp, minte și suflet prin intermediul practicii yoga, să își găsească liniștea și echilibrul interior, atât de importante mai ales în vremurile incerte în care le trăim.” îmi spune Ștefania.

Foto: Facebook/ Loop Yoga

Saltelele minune le găsiți pe Loopyoga.ro sau aici. Oare am menționat că Loop Yoga este primul brand de saltele premium eco-friendly și accesorii pentru yoga și că design-ul acestora e realizat de diferiți artiști români?

Stropi de culoare si zambete mii din atelierul Andreei

Andreea Arju este un om cu inima blândă și cu suflet zâmbitor. Ați remarcat-o sigur la târgurile de Crăciun din anii trecuți sau la târgurile cu produse handmade din Sibiu (sau poate și din alte orașe, pentru că Andreea nu ratează unul!). Iubitoare de natură și de animaluțe, Andreea crede cu toată inima că scopul vieții este de a ne bucura de ea și de a aduce bucurie celor din jur. De a face bine si numai bine. De a zâmbi cât mai mult și de a trăi în armonie cu ceea ce suntem noi cu adevărat. De aceea, după 12 ani petrecuți în corporație în domeniul bancar, în anul 2012 a decis să spună stop acelei vieți ce nu o caracteriza și care nu o implinea. Visa să facă ceea ce îi plăcea și astfel să poată zâmbi chiar și luni dimineața, cum des am auzit-o să spună. Astfel, s-a mutat din București în Sibiul de poveste, a urmat cursurile școlii de bijuterie contemporană Assamblage și și-a deschis un mic atelier de bijuterie, unde crează și realizează cu mare drag și cu zâmbete mii, bijuterii din argint. Bijuterii speciale, ce spun o poveste, bijuterii ce aduc emoție și bucurie celor ce aleg să le poarte . Vă invită cu mare drag in lumea ei, online: www.arjuart.com.

Foto: Andreea Arju

Poartă-ți personalitatea la mână împreună cu o bucățică de istorie

La aproape 40 de ani de la lansarea originală, Andrei și Bogdan au reinventat brandul OPTIMEF, în negru și în auriu. Foarte atenți la detalii tehnice și de design, adaugă un filtru contemporan esteticii anilor ‘70-’80. Lucrează cu forme geometrice simple și accente de culori primare. Toate acestea sunt reunite apoi într-un design minimalist, la care adaugă întotdeauna un element surpriză. Inspirându-se din trecut, dar cu privirea îndreptată spre viitor, OPTIMEF spune o poveste, nu doar ora. Într-o eră în care ora exactă poate fi citită pe ecranul oricărui aparat electronic, ceasul nu mai este o necesitate, ci un detaliu stilistic necesar.

Găsiți minunatele ceasuri OPTIMEF în toate culorile și cu toate curelele pe site-ul OPTIMEF.com sau pe pagina de Facebook OPTIMEF – un rai al stilului minimalist, în care pe lângă ceasuri mai găsiți și poșete, ochelari de soare, biciclete sau Pinpops. Nu-i așa că aici găsiți cel mai magic cadou de Crăciun?

Bijuteriile, atunci când sunt purtate, devin talismane care adună amintiri

Așa a început și povestea bijuteriilor create de Diana Pantea, acum 8 ani, când Diana a desoperit că are dexteritate, precizie și răbdare. „Când am făcut primul curs de bijuterie am simțit că acolo îmi e locul și nu învăț nimic nou, ci doar îmi amintesc cum să fac fiecare pas. Totul a venit atât de natural încât am decis să studiez timp de 3 ani meseria de bijutier în Florența. Apoi am revenit în România și m-am stabilit în Sibiu unde am pus bazele atelierului personal. Bijuteriile mele îmbină meștelugul tradițional, design-ul contemporan și arta, iar colecțiile mele personale au fost la expoziții în toată Europa. Un colier a ajuns și la New York. Cu timpul am descoperit că îmi place foarte mult să transform și ideile clienților în bijuterii unicat, care să îi reprezinte în totalitate.  Bijuteriile, atunci când sunt purtate, devin talismane care adună amintiri, iar o bijuterie personalizată sau unicat va fi întotdeauna mai prețioasa și mai îndrăgită.”, îmi spune Diana. Le găsiți pe toate aici.

Să ne amintim de prietenii din alte orașe

Cum anul acesta nu îi putem vizita, ce moment mai oportun pentru a le trimite o scrisoare sau o carte poștală?

Artista Sorina Tomulețiu a pregătit o selecție de cărți poștale pregătite să zboare cu poșta pe întreg mapamondul. „Setul de 5 cărți poștale de sărbători cu monstruleți vegetali create de TOM sunt garantate să smulgă un zâmbet celor dragi vouă când le vor primi prin poștă, alături de un mesaj scris de mână, o variantă mult mai subtilă și mai personală decât tradiționalul sms sau email cu „fie ca…”. Un mango care se ascunde printre globurile de Crăciun, un spanac cu fundiță, un cor de morcovi și un ghimbir care a deschis deja sticla de șampanie sunt personajele din această serie în ediție limitată, realizată pentru campania „MadeinSB – cumpără local, trăiește local” inițiată de Adi Oprea la juice bar Sibio. Cumpărând aceste ilustrate tipărite în Sibiu direct de la artist susțineți arta locală și promovați consumul de fructe și legume. Un set de ilustrate costă 40 de lei cu livrare gratuită în Sibiu sau 60 de lei cu transport prin curier în țară și include câte un plic pentru fiecare.” Pregătiți-vă rândurile și pixul doar, că de cărți poștale a avut Sorina grijă!

Mai multe despre ea găsiți aici.

Frangipani aduce magia Crăciunului în casa ta! 

Cu atâtea cadouri atâta mai lipsește acum, să lăsăm casa nedecorată! Noroc că nu trebuie să ne facem mari griji pentru asta pentru că Florăria Frangipani devine în luna decembrie un mic atelier al lui Moș Crăciun. După vizitat atâtea cafenele și magazine sigur nu ne mai rămâne timp și pentru mers în pădure să culegem și conuri de brad, astfel că cei de la Frangipani se vor ocupa de asta pentru noi. Toți cei care vor să-și decoreze casele cu ornamente specifice și aranjamente din brad îi pot vizita zilnic între orele 10:00 și 18:00, pe strada Școala de Înot sau online, aici.

Foto: Frangipani Sibiu

„Transformă și tu interiorul casei tale într-un decor feeric de iarnă!” ne sfătuiesc ei, iar noi nu putem decât să ne bucurăm că nu trebuie să ne ocupăm noi și de asta!