Colecţia impresionantă de portrete şi poveşti „Atlasul Frumuseții. Femeile lumii în 500 de portrete” realizată de fotografa Mihaela Noroc va avea o ediție și în limba română. Aceasta este în curs de publicare la Editura Humanitas, după ce a a apărut de curând și la prestigioasa Penguin Books în limba engleză.

„M-am simțit onorată când una dintre cele mai importante edituri din lume, Penguin Books, a decis să publice cartea în limba engleză. Dar, mă simt la fel de onorată că pot anunța ediția în limba mea maternă, publicată de Humanitas. Sper să aibă cel puțin la fel de mult succes. E o muncă intensă de 4 ani, în toate colțurile lumii, adunată în 352 de pagini pline de emoție, tipărite la o calitate excelentă. Ediția românească a Atlasului Frumuseții nu va fi o simplă traducere a celei englezești, ci mai mult decât atat. Am adăugat câteva imagini și povești noi, am revizuit multe dintre texte și am ales o noua copertă”, spune Mihaela Noroc.

coperta_atlasul frumusetiiAtlasul frumuseții este o emoționantă călătorie în imagini și povești de viață din toate colțurile lumii și a devenit de-a lungul celor patru ani un adevărat fenomen online. Proiectul e urmărit de aproape un milion și jumătate de oameni pe rețelele de socializare și e prezent des în media internațională.

Mihaela Noroc a călătorit în peste 50 de țări, fotografiind femei din toate mediile sociale. Demersul tinerei românce a devenit faimos în întreaga lume și s-a transformat într-o carte de succes publicată în mai multe limbi. Această colecție impresionantă de portrete și povești e o pledoarie pentru demnitate, diversitate, autenticitate și mai ales pentru puterea de a accepta și descoperi frumusețea din noi.

Elle, RAI, SKY News sunt doar câteva dintre numele mari care au prezentat pe larg Atlasul frumuseții, transformându-l în cel mai mediatizat proiect artistic creat de un român, în zilele noastre.

Albumul poate fi comandat aici, la preţul de 95 de lei. Comenzile vor fi livrate din 15 noiembrie. Primii 100 de cititori care vor face comenzi vor primi cartea cu autograful autoarei.