Cea de-a șasea ediție a Festivalului Basarabia începe astăzi la Sibiu și marchează 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul se va desfășura în perioada 24-27 martie și este  organizat de Asociația Basarabenilor din Sibiu, care vor să facă cunoscută tradiția și cultura specifică Basarabiei, să consolideze relațiile românilor din cele două țări.

„Festivalul are loc anual și include diverse evenimente sportive, culturale si de divertisment. Noi încercăm de la an, la an să facem evenimente de care sibienii ar fi interesați”, spune  Anatolie Pleșca, președintele Asociației Basarabenilor din Sibiu.

Festivalul debutează astăzi, la 15:00, cu o depunere de flori la Monumentul Eroilor, de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor. La ora 16:00, la Biblioteca Astra va avea loc conferința “Viziunile noii generaţii şi încotro merge Republica Moldova”.

Mâine, de la ora 13:00 va începe „Campionatul Unirii”, dedicat pasionaților de fotbal, iar de la ora 16:00 va fi o expoziţie cu degustări de bucate tradiţionale moldoveneşti.

Festivalul va continua sâmbătă cu o proiecție de film, „Nuntă în Barasabia” de la ora 11:00. Pasionații de jocuri intelectuale pot concura la „Ce? Unde? Când?”, de la ora  15.00, tot sâmbătă, la Art Café. Cea de-a treia zi de festival se va încheia cu Basarabian Party în Vintage Pub, de la  ora  21.00.

„Mafia” va închide cele patru zile ale festivalului, de la ora 15:00 la Cafeneaua „La Etaj”. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul studenților voluntari, restaurantul La Plăcinte și Cramele Recaș.

de Laura Denisia Matei