Street Delivery Sibiu propune, din luna iulie până la finalul lunii septembrie, o serie de microevenimente prin care va căuta prin joc răspunsul la marile probleme ale orașului acutizate de pandemie și la marile lui lipsuri: unde ne mai întâlnim? Unde mai mergem la școală? Cu cine mai avem voie să ne jucăm? Ce-a mai rămas din ”hai afară”?

Prima dintre acțiunile propuse este o serie de expoziții care ajută la descoperirea Orașului de Jos, cu o limonadă în mână, prin ochii artei.

”Urmând harta ArtTur-ului propus, ne oprim în fața vitrinelor cândva abandonate și zâmbim. Vitrinele spațiilor Societății Urbana S.A de pe strada Faurului, 9 Mai, Ocnei și din Piața Mică prind astfel viață printr-un circuit artistic și turistic de-a lungul verii, prin implicarea elevilor Liceului de Artă, ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr.1 sub coordonarea prof. Laura Cândea și ai școlilor din Sibiu care au trimis lucrări realizate de elevi în cadrul provocării Orașul neplictisitor – orașul văzut prin ochii celor ce sunt la vârsta imaginației nelimitate și a curiozității nestăpânite, orașul în care ne-ar plăcea să trăim și pe care vrem să îl percepem ca pe un mare mușuroi ocrotitor, ca pe o oază de explorat, ca pe un întreg spațiu de joacă și de relaxare, orașul prietenos cu oamenii și cu natura, orașul surprinzător și inteligent, practic sau fantastic”, transmit organizatorii. 

Harta turului, în format bilingv, poate fi găsită  la Centrul de Informare Turistică din Piața Mare.

Manifestul artistic continuă la mijlocul lunii iulie cu amenajarea unei grădini urbane a copiilor, unde cei mici vor descoperi universul grădinăritului, adoptându-și propria plantă pe care să o îngrijească zi de zi în scuar-ul de pe strada Suru, la intersecția străzilor Măgura și Lirei.

”Sub îndrumarea artistei Coralie de Gonzaga, copiii vor contribui practic la înfrumusețarea spațiului public realizând o pictură murală chiar în grădina dedicată lor”, adaugă organizatorii.

Luna august va fi dedicată radiografierii cartierelor din Sibiu cu bucuriile și neajunsurile lor, într-o colaborare cu tinerii voluntari ai revistei Exercițiul 18. Acțiunea va rezulta în identificarea unor potențiale centre sociale și culturale în cartierele orașului, zone în care ne dorim să ne întoarcem cu povești și acțiuni inspirate din comunitate.

Iar luna septembrie va elibera din nou, pentru a patra oară Piața Schiller de mașini, însă într-un context inedit, diferit față de anii trecuți, transformând strada Arhivelor într-un muzeu de artă vizuală în aer liber.

”Tot luna septembrie va lansa o nouă provocare, leapșa, propunând un nou spațiu dedicat oamenilor în Sibiu – de dragul jocului, pe acela îl vom dezvălui doar atunci”, mai spun organizatorii. 

Mai multe detalii despre manifestul Street Delivery Sibiu 2021 cu tema Leapșa pot fi găsite pe pagina de facebook/streetdeliverysibiu sau pe pagina de Instagram, Street Delivery Sibiu.