Proiecții de filme în aer liber,  performance live în care muzica din filme e combinată cu imagini,   jocuri, ateliere de face-painting și pictură, toate fac parte din programul Arini Fest Cinema din acest an. În perioada 7-9 august, în Parcul Sub Arini publicul este invitat la o serie de evenimente și activități creative și reacreative în mijlocul naturii.

Aflat la cea de-a doua ediție, Arini Fest Cinema și-a propus ca în fiecare ediție să promoveze un nume important al cinematografiei internaționale. Astfel, dacă prima ediție a adus în atenția publicului filme reprezentative semnate de Woody Allen, anul acesta, sibienii sunt invitați să pătrundă în fascinanta lume a lui Wes Anderson: The Grand Hotel Budapest (vineri, ora 22:00), Fantastic Mr. Fox (sâmbătă, ora 22:00) și Moonrise Kingdom (duminică, ora 22:00).

Regizor, producător și scenarist, Wes Anderson a regizat până în prezent 15 filme de lung și scurt metraj, fiind nominalizat la 6 Premii Oscar și fiind recompensat cu 85 de trofee, printre care și Bafta pentru cel mai original scenariu (The Grand Hotel Budapest). Implicat în toate aspectele producţiei filmelor sale, acestea au o abordare estetică sub un numitor comun, fiind folosite culori primare şi o tehnică a imaginii caracteristică. Avându-I în distribuție pe Ralph Fiennes, Jude Law, F. Murray Abraham, și Saoirse Ronan, The Grand Hotel Budapest, cel mai recent film al lui Anderson, a fost recompensat cu 4 trofee Oscar, (fiind nominalizat la 9 categorii) și un Glob de Aur. Filmul descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Povestea include un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, totul pe fundalul schimbărilor bruşte şi dramatice ce afectează viaţa pe continent.

Nici filmul Fantastic Mr. Fox nu se lasă mai prejos. Nominalizat la Premiile Oscar, BAFTA, Globurile  de Aur şi câştigător la Annecy, pelicula aduce laolaltă vocile unor super-vedete de la Hollywood precum George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman sau Bill Murray într-o parabolă plină de umor şi de ironie. Dl. si dna. Fox trăiesc într-o casă liniştită, cu fiul lor Ash şi nepotul Kristofferson. După doisprezece ani de viaţa tihnită, existenţa lor bucolică devine prea apăsătoare pentru instinctul de animal sălbatic al dlui Fox. Curând el revine la vechiul obicei, acela de a fura găini.

Moonrise Kingdom este un alt titlu care s-a bucurat de un succes răsunător în fața criticii și publicului deopotrivă. Cu încasări locale de peste 50 de milioane de dolari, filmul a intrat într-un top al celor mai bune filme din toate timpurile, alcătuit de Empire.

Credit Foto: Silvana Armat