Echipa proiectului Antisocial a primit aseară, în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Galei Premiilor Radio România Cultural, Marele Premiu la categoria „Teatru”. Spectacolul semnat de Bogdan Georgescu, este produs de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu şi de Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu.

La categoria „Teatru” au fost nominalizați: spectacolul „Bach Files” de la Teatrul Bulandra din Bucureşti, cu muzică de Adrian Enescu pe teme de Bach, în regia lui Alexandru Darie, actriţa şi coregrafa Andreea Gavriliu, pentru coerenţa, umorul şi ingeniozitatea coregrafiilor şi a spectacolelor coregrafice pe care le semnează și actorul Cristian Iacob, pentru interpretarea tripleţilor Zanetto din spectacolul „Trei gemeni veneţieni”, producţie a Teatrului Mic din Bucureşti.

„Este un premiu important, decis în unanimitate de către juriu, pentru întreaga echipă și pentru susținerea inițiativei noastre de a porni o dezbatere națională despre starea sistemului de educație din România și posibilitățile de reinventare a acestuia. Vreau să mulțumesc postului Radio România Cultural și juriului Galei, domnului Constantin Chiriac, Luminiței Puiuleț, Claudiei Maior și Teatrului Național Radu Stanca, Univeristății Lucian Blaga din Sibiu și în primul rând actorilor din spectacol –  Cristi Timbuș, Maria Tomoiagă, Cristina Blaga, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Paul Bondane, Alexandra Ioana Șerban”, a declarat Bogdan Georgescu.

Subiectul piesei Antisocial  este unul familiar. Într-un liceu din România anului 2015, elevii creează un grup secret pe o platformă de socializare. Ajutați de câțiva elevi, profesorii află, se infiltrează și îi demască. Bogdan Georgescu, autorul spectacolului, a folosit acest punct de plecare pentru a construi o poveste complexă și provocatoare, care îmbină biografiile reale ale actorilor cu teme actuale.

Anul trecut TNRS, ULBS și BRD prin Platforma culturală BRD Scena9, au realizat un turneu național, Manifest pentru Dialog, în 21 de orașe ale țării, în perioada noiembrie – decembrie 2015: Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Iași, Botoșani, Suceava, Deva, Bistrița, Târgu Mureș, Alba Iulia, Ploiești, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Timișoara, Oradea, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu, București și au adunat în sălile de spectacole peste 3500 de părinți, profesori și elevi.