Expoziția „Adevărații Supereroi” ce înfățișează copii cu dizabilități costumați în supereroi va fi vernisată mâine, 18 decembrie, la ora 18, în foaierul Teatrului Gong.

Cu sprijinul Asociației D.A.R., echipa de fotografi a Asociației Focus Sibiu a realizat o serie de ședințe foto cu copiii care își folosesc zilnic super-puterile ca să învingă boli crude precum autismul, paralizia cerebrală, sindromul Down, tetrapareza spastică și multe alte kryptonite de acest gen. Pentru câteva ore micuții au fost „teleportați” într-un  univers de basm în care puteau fi absolut orice își doreau: Batman, Superman, Supergirl, Căpitanul America sau prințese cu sânge albastru.
Niciunul dintre copii nu a văzut până acum rezultatul ședințelor foto iar vernisajul expoziției ce a rezultat din aceste ședințe va ține loc de surpriză. „Prin intermediul acestui proiect ne dorim să ajutăm la formarea unei comunități a familiilor din Sibiu ce au copii cu nevoi speciale pentru ca aceștia din urmă să poată privi mai încrezători către un viitor mai luminos, în care visele se pot transforma în realitate”, spune Sebastian Marcovici, președintele Asociației Focus Sibiu. Fiecare copil va pleca acasă cu un tablou cu fotografia lui, costumat în supereroul ales.


copil-Down-supereroiProiectul Adevărații Supereroi
își dorește aducerea în atenția opiniei publice a problemelor sociale cu care acești copii, și în special părinții lor, se întâlnesc în fiecare zi. De multe ori, cazurile copiilor speciali sunt marginalizate iar integrarea lor în societate este greoaie și, de cele mai multe ori, lipsită de eficiență. Prezentarea micuților într-un cadru pozitiv, optimist, va atrage atenția publicului asupra problemelor sociale cu care ei se confruntă zi de zi.
Expoziția Adevărații Supereroi va fi vernisată marți, 18 decembrie, la ora 18.00, în foaierul Teatrului Gong și va fi expusă timp de două săptămâni.