Editorial, de Oana Ciucă Lázár
„Mai întâi îţi strângi umerii,
mai apoi te înalţi pe vârful picioarelor,
închizi ochii
refuzi auzul.
Îţi spui în sine:
acum voi zbura.
Apoi zici:
Zbor.
Şi acesta e zborul.”
(Nichita Stănescu, Lecția de zbor)

Pentru unii dintre noi zborul înseamnă libertate, curajul de a face schimbări, căutări, pentru alții vise împlinite, încredere, încurajarea primită de la oamenii din jur. Zborul e dătător de speranță. Așa ne începem și noi călătoria editorială în această primăvară, cu povești despre oameni care și-au luat zborul la propriu sau la figurat.

Aura Anghel este pilot și povestește despre senzația de libertate pe care o are atunci când e deasupra norilor. Jeno Major, actor la Teatrul Gong, a descoperit în a doua parte a vieții pasiunea pentru fotografie și senzația amețitoare a succesului venit dintr-o dată. Oana Cristea Grigorescu ne invită, în București, să descoperim casa scriitoarei Silvia Kerim și a cineastului Mircea Veroiu, transformată în  2017 într-un spațiu cultural gestionat de Asociația Hearth; ajungem, însă, și în Orașul de Jos la Sibiu, aici unde Galeria de artă Cer deschis lansează noi stele pe orbita artei contemporane.

Zburăm în lumea ilustratorilor, alături de Diana Blaga, cea care a realizat și coperta revistei, dar coborâm și în lumea subterană la Londra, cu fotoreportajul lui Alex Istudor. Anca Mureșan ne propune o călătorie muzicală legată de ideea de zbor și creativitate, iar Dan Perjovschi vorbește în desene despre Timișoara, Capitală Culturală Europeană.

Răsfoim împreună Capital Cultural nr. 34, revistă independentă de cultură și educație. Noi o distribuim gratuit, iar dacă rezonezi cu ce scriem, poți să ne susții donând.

Imagine reprezentativă:  Fahad AlAni / Pexels