Al treilea atelier din cadrul proiectului Hărți și Mapare: practici și unelte cartografice se desfășoară zilele acestea la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, care găzuiește proiectul artistic dedicat artelor vizuale contemporane Spațiul telescopic al cunoașterii, realizat de Lia Perjovschi.

Evenimentul Maps and Mapping Workshops #3 cu Lia Perjovschi se desfășoară în zilele de 9, 10 și 11 septembrie 2018 (duminică 14:00 – 18:00, luni 10:00 – 14:00, marți 10:00 – 14:00).

Tema acestui workshop este „maparea realităților, relațiilor, sensurilor și contextelor”, așa cum declară Flaviu Rogojan din echipa organizatorilor. „Workshop-ul propune o serie de întâlniri cu sub formă de brainstorming, dezbateri și discuții pe teme actuale, printre care: istorii ale artei contemporane, trasarea poziției în rețeaua culturală, și strategii artistice de supraviețuire în politici reale. Un punct de plecare îl constituie chiar temele prezente în practica Liei Perjovschi, maparea și privirea critică, exemplificată prin cunoscuta serie de lucrări Mind-Maps care discută despre procesele prin care se adună, recuperează și diseminează informația. Colecțiile de globuri, arhivele, diagramele și hărțile fac vizibilă o abordare subiectivă față de istorie și istoria artei, dar aduc în discuție și aspectele sociale și politice. În cadrul Muzeului Cunoașterii vom urmări relația dintre subiect – context – sens, și vom dezvolta idei de proiecte pe care le putem susține mai departe și în perioada următoare.”

Programul Maps and Mapping Workshops este organizat de Aici Acolo Pop Up Gallery din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Salonul de Proiecte București.