Studenții Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Facultății de Litere a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu au câștigat Premiul Special al Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru – ITSelF 2017, desfășurat în Varșovia (Polonia).

Actorii ULBS au pus în scenă spectacolul ”Familii”, în regia lui Eugen Jebeleanu, din distribuție făcând parte Marian Bureață, Ioana Cosma, Oana Marin, Vladimir Petre, Gabriela Pîrlițeanu, Ștefan Tunsoiu, Iustinian Turcu și Claudiu Urse.

„A devenit o obișnuință ca studenții Departamentului de Artă Teatrală să câștige premii la festivalurile naționale și internaționale. Premiul câștigat în Polonia este o dovadă, și în același timp o răsplată, a muncii pe care o depun”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Despre FAMILII

Spectacolul măsoară noțiunea de familie prin diverse probleme care, deși par comune, au conotații existențiale pentru om și societate. Doi frați vitregi sunt nevoiți să conviețuiască împotriva voinței lor, o tânără mamă se confruntă cu alcoolismul soțului ei, un frate și-o soră se reîntâlnesc cu ocazia decesului mamei lor, un cuplu tânăr trece prin momente de criză.

Spectacolul chestionează conceptul de familie integrat în actualitatea secolului XXI. Urmărind evoluția acestor familii distincte, se pun sub lupă probleme actuale de interes social general, precum homosexualitatea, adopția, abuzul fizic și psihic, lipsa de comunicare etc.

„Familii” este testimoniul celei mai strânse și sacre legături între oameni. Și totuși, ce reprezintă o familie în ziua de azi?

„Familii” este testimoniul celei mai strânse legături între oameni. Și totuși, ce reprezintă o familie în ziua de azi?

foto: Dragos Dumitru