”Adevărata casă a lui Jimi era studioul său. Aici luau naştere muzica şi magia sa”, spune producatorul Eddie Kramer despre Jimi Hendrix, considerat cel mai mare interpret la chitară electrică din istorie.

La peste 47 de ani după decesul muzicianului american, se lansează un nou album postum cu piese înregistrate de Jimi Hendrix, intitulat „Both Sides of the Sky”. Acesta este ultimul dintr-o serie de trei discuri postume, după cele două lansate deja în 2010 şi 2013 și cuprinde 13 cântece înregistrate de Jimi Hendrix. Unele sunt inedite care nu au fost ascultate niciodată, alte titluri sunt cunoscute dar aranjate în noi versiuni.

Eddie Kramer, fostul producator al lui Jimi Hendrix, care a colaborat la realizarea albumului spune că fanii vor fi „înnebuniți”de noile piese: „Nu mi-am imaginat că mai există atâta  material nedescoperit. Melodiile de pe acest album nou Both Sides of the Sky”, mi-aș fi dorit să le fi auzit mai demult, atunci când am făcut cercetare și am verificat arhiva pentru celelalte două albume. Am început acest proces cu primul album „Valleys of Neptune” (2010), apoi cu „People, Hell & Angels”(2013), ambele au avut un mare succes, dar cel de-al treilea album va fi fabulos. Cred că fanii vor fi înnebuniți. Din cele 13 cântece, 10 practic nu au fost auzite niciodată, cu siguranță nu în forma de-acum.”

Când a fost anunţată, la sfârşitul lunii decembrie 2017, lansarea acestui disc, un titlu special – „$20 Fine” – a atras atenţia fanilor lui Jimi Hendrix. Cântecul, înregistrat pe 30 septembrie 1969, nu era cunoscut de fanii muzicianului american. „Totul se datorează lui Stephen Stills, membru al grupului Crosby, Stills, Nash and Young. Pe această piesă, Hendrix are rolul de acompaniator la chitară”, spune Yazid Manou, un muzician francez specializat în istoria catalogului muzical lansat de celebrul chitarist.

Album include şi versiuni noi ale unor cântece renumite, precum ‘Hear My Train a Comin’, la care Jimi Hendrix a lucrat timp de trei ani, iar aceasta este o versiune la care el renunţase”, a explicat expertul francez. De asemenea, fanii vor regăsi și un cover al piesei ”Woodstock” de Joni Mitchell.

”Both Sides of the Sky” conţine piese înregistrate în perioada ianuarie 1968 – februarie 1970.

Tracklist:

1)  Mannish Boy
2)  Lover Man
3)  Hear My Train A Comin
4)  Stepping Stone
5)  $20 Fine
6) Power Of Soul
7)  Jungle
8)  Things I Used to Do
9) Georgia Blues
10) Sweet Angel
11) Woodstock
12) Send My Love To Linda
13) Cherokee Mist

Produs de Janie Hendrix, Eddie Kramer și John McDermott for Experience Hendrix, L.L.C.

www.jimihendrix.com