Cele mai importante, interesante și captivante date din dezvoltarea trecută și viitoare a Sibiului se vor găsi de anul acesta într-o singură broșură. Proiectul „Sibiul în Cifre” își propune să informeze cetățenii despre istoria, arhitectura și dezvoltarea urbană a orașului. Pe lângă realizarea broșurii, pe sibieni îi așteaptă timp de 2 săptămâni prezentări și expoziții care au ca scop dezvoltarea orașului.

„Sibiul în Cifre” se va desfășura între 26 septembrie și 12 octombrie, în Piața Unirii, în pavilionul Sibiu Smart City. Fundația Heritas și Primăria Municipiului Sibiu au realizat Ghidul de Dezvoltare a Municipiului Sibiu pentru perioada 2014-2024. „Rezultatele acestui ghid sunt uimitoare și ne dorim foarte mult să le împărtășim cu sibienii care doresc să se implice activ în dezvoltarea orașului în care locuiesc. Pavilionul Sibiu Smart City este locul unde pot aduna toate informațiile de care au nevoie referitoare la orașul lor”, spune Michael Engel, directorul Fundației Heritas. Pe lângă prezentările din pavilion, Ghidul de Dezvoltare va fi prezentat și în cadrul unei expoziții mobile montată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

Proiectul Sibiul în cifre se deschide în data de 26 septembrie, de la ora 20:30 cu prezentarea proiectului Site Under Construction, proiect ce a reprezentat în acest an România la Bienala de Arhitectură de la Veneția.

Un eveniment și pentru cei mici

În 27 septembrie, de la ora 11, în pavilion se va organiza un atelier în care copiii vor învăța să modeleze turta dulce. O zi mai târziu, între orele 11 și 16, copiii între 5 și 10 ani sunt invitați la „Căsuțe Hopa”, unde vor construi împreună orașul la care visează, cu străzi, mașini, biciclete, vegetație și mobilier urban, totul din hârtie. Iar în 3 octombrie, Diana Ribana va susține un atelier de creație, desene și colaje, cu copii de clase primare, prin care aceștia vor face cunoștință cu arhitectura, cultura și tradițiile sibiene.