Ce-a de a cincea ediție a Semimaratonului Sibiu 2016 își așteaptă alergătorii la linia de start din Piața Mare. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 mai, începând cu ora 9.00 pentru cursa de semimaraton, iar la 9:15 va debuta crosul de 5 km, la care s-au înscris cei mai mulți participanți. Cel mai tânăr alergător are 4 anișori, vârsta minimă, iar cel mai vârstnic are 62 de ani.

Traseul din acest an se va desfășura astfel: centru istoric al Sibiului, parcul Sub Arini și Complexul Național Muzeal Astra. La Semimaraton s-au înscris alergători profesioniști și amatori, susținători, voluntari, organizații ne-guvernamentele, instituții publice și companii implicate în viața orașului. De asemenea, vor concura și participanți din alte orașe ale țării.

„Ne bucurăm foarte mult că ne apropiem de cea de-a cincea ediție a Semimaratonului Sibiu.  Activitatea noastră a început în 2012, când au fost înscriși aproximativ 200 de alergători, iar acum în 2016 evenimentul a crescut de aproximativ 10 ori și am ajuns la 2600 de alergători înscriși la o singură cursă din cadrul concursului. Participanții aleargă pentru 21 de cauze ale comunității sibiene. Comparabil cu populația Sibiului, care este un oraș mic, 2600 de alergători, adulți și copii, pe care i-aș numi 2600 de cetățeni, reprezintă un număr mare. Vom avea o participare maxivă, de două ori mai mare decât în anul anterior”, a declarat Ciprian Ciocan, directorul executiv al Fundației Comunitare Sibiu.

Principalele premii se acordă celor mai rapizi alergători, categoriile feminin și masculin și copii, în funcție de cele cinci categorii: semimaraton (21km), ștafetă (2x10km), ștafetă (4x5km), cros (5km) și cursele copiilor. Vor fi premiate și cea mai rapidă companie, cea mai lungă distanță parcursă de alergătorii unei companii, cel mai bun fundraiser, cei mai rapizi alergători copii. Va fi premiat cel mai bun alergător junior junior care reușește să strângă cele mai multe fonduri de la susținători.

Alergătorii susțin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susținătorii prin donații directe pe website-ul evenimentului. Până acum s-au strâns peste 284.000 de lei pentru comunitatea sibiană, iar 13 din  cele 21 de proiecte înscrise au obținut  fondurile de care aveau nevoie.  Campania continuă până la 01 iulie 2016.

de Laura Denisia Matei